Twijfels effect kopersulfaat

Nieuw onderzoek toont aan dat zeven eerdere studies naar de werking van kopersulfaat voor de behandeling van Mortellaro niet betrouwbaar zijn en de uitkomsten dus discutabel.

Deel dit topic

Reacties

zeppmann
Conclusie: Alleen dure middelen werken goed???
+2
friese koemelker
Werkt wel degelijk
arjankok-
Mijn klauwbekapper adviseerde gisteren nog zinksulfaat, werkt beter als kopersulfaat was zijn commentaar
DeBoerin
Quote:
@arjankok-: mijn klauwbekapper adviseerde gisteren

klauwbekapper hier is het met ons eens probleem bij de bron aanpakken: goede voeding en geen insleep door vreemd vee; resultaat al sinds het jaar 2000 geen voetbad meer en zeer sporadisch lichte mortellaro bij jongvee
+1
de hoef
Hier gewoon formeline werkt goed .als je het maar blijft herhalen
pieter p
Quote:
@de hoef: blijft herhalen

Om de hoeveel tijd doe je dat dan?
de hoef
Om de 14 dagen op maandag
+1
david2
ik doe iedere 2 weken formaline bad in warm water min 16 graden, laat ik ze er 2 keer achter elkaar door lopen, dan bad weer weg, maar iedereen zal wel eigen manier hebben, in ieder geval zorgen dat je goed kan ventileren en geen dampen in ademen, gaat hier al jaren zo goed, wil best andere middelen gebruiken maar werking is vaak niet bewezen en prijs meestal in vergelijking met formaline erg hoog, al die zware metalen koper/zink in je mestput ben ik ook niet zo weg van, pure formaline op de plek spuiten met een verbandje met klauwbekappen werkt ook goed
pa
Quote:
@david2: pure formaline op de plek spuiten met een verbandje
Is je dak hoog genoeg?? Anders springt de koe er door!!!!!!!
david2
@pa probeer maar een keer, gebeurt echt niets alleen de plek is zo verdwenen, is voor de koe ook weer prettig, anders zou ik het verbandje er ook niet om kunnen leggen
Greetje
Resultaten van onderzoeken die hier gepubliceerd worden zijn altijd discutabel.
Wat telt is wat in de praktijk werkt, hier gebruiken we elke 2 weken formaline+kopersulfaat+groene zeep in het voetenbad. Volgens de digiklauw een KGS van 80. Dus hier gaan we mee door.
Zinksulfaat had onze klauwbekapper het ook over laatste keer, maar volgens hem is het de grootste uitdaging voor de meeste boeren om het vol te houden, dus ook een bad klaarmaken als je die dag net moet kuilen of met de kids erop wil of keihard wil bierdrinken op een feestje.
jan w
Er is toch niemand meer die kopersulfaat gebruikt?
officieel is het toch verboden?
jvt
Hier wel, maar dat is niet in NL. Elke week-tien dagen badje met formaline, kopersulfaat en dreft en probleem is absoluut beheersbaar..
pieter p
Quote:
@jvt: formaline, kopersulfaat en dreft en probleem is absoluut beheersbaar..

Waar is die zeep voor dan?
josl
@pieter p
ik gooide er eerst altijd t-pol bij voor de hechting. Maar las pas ergens dat zeep de formaline zou neutraliseren en dat wil je niet dus ben ik mee gestopt.
ejb
Als iets middels 7 onderzoeken aangetoond is dan vind ene Peter Thomsen van het Deense Universiteit in Aarhus het blijkbaar nodig om die 7 onderzoeken te onderzoeken????????????

Blijkbaar hebben de Deense Universiteiten zoveel geld te besteden dat ze van gekkigheid niet weten wat ze onderzoeken moeten en dan ook nog het standaard advies geven dat een extra (8ste) onderzoek naar kopersulfaat nodig is. Het is alleen jammer dat zo iemand zichzelf nog dierenarts mag noemen. Ze kunnen beter eerst het onderzoek van Thomsen onderzoeken.
+1
cs-agrar
Hoeveel onderzoeken zijn en al naar ammoniakuistoot gedaan? En nog weten ze het niet..
meelezer10
+1
pieter wer
Voorkomen is beter dan genezen hier nu al 3 jaar vrij van voeten baden,dit kwam nadat ik met green bedding ben begonnen , hoe het kan weet ik niet maar met de koppel bekappen in dec. had ik maar 1 koe met een kleinplekje mortelaro. voorheen elke 14dagen voeten baden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mortellaro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
7
TREFWOORDEN