Zuivelbedrijven worden dit jaar nog op de proef gesteld

De Nederlandse zuivelindustrie is aan het aftellen. Over twee maanden verdwijnt de Europese melkquotaregeling. Die regeling, in 1984 ingevoerd, was bedoeld om de toenmalige 'melkplas' ontstaan door een gegarandeerde minimumprijs terug te dringen. Meer dan dertig jaar werd de productie vervolgens kunstmatig gestuurd. Per 1 april vallen de beperkingen weg en is uitsluitend de markt aan zet.

De melkverwerkende bedrijven zijn blij met het verdwijnen van de quotaregeling. De melkproductie zal structureel toenemen, is de algemene verwachting.

fd.nl/ondernemen/1090565/…

Deel dit topic

Reacties

+2
Maandag plus 3 CT.
mlkvhoudr
Dat is dan ook weer niet realistisch tukker, de zuivelnoteringen zakten al lang voordat de boerderijprijs daalde, nu zal het ook wel een paar maand duren voor de prijsstijgingen weer bij ons op de dam komen.
Ik weet nog niet wat bel leerdammer doet deze maand, daar ben ik wel erg niewsgierig naar, afgelopen tijd viel het allemaal nog mee bij bel leerdammer nog meer dan 40 cent incl btw en incl wintermelktoeslag, die gaat er nu sowieso af.

Ik las ergens 35 cent bij een andere leverancier, als we dat redden zou me dat niet tegen vallen
klaas knetter
Quote:
@mlkvhoudr: Ik weet nog niet wat bel leerdammer doet deze maand, daar ben ik wel erg niewsgierig naar, afgelopen tijd viel het allemaal nog mee bij bel leerdammer nog meer dan 40 cent incl btw en incl wintermelktoeslag, die gaat er nu sowieso af.

dat is een beste prijs, bij welke gehaltes en hoeveelheid mlkvhoudr?
mlkvhoudr
@klaas knetter

Het heeft even geduurd omdat ik ook mijn melkprijs januari 2015 wou meenemen:

Bel leerdammer betaald 30 cent en een beetje uit als basis prijs in januari, ik kom uit rond 35 cent ex btw met 4,80 en 3,78 de gehaltes zijn ongeveer gelijk aan december en de melk is tussen de 60.000 en de 70.000 kg

Het valt me allemaal wel een beetje mee op dit moment hopelijk blijft dat zo
Coen
Hoeveel mensen kunnen dit stuk uit de topic op FD lezen?

fd.nl/binaries/32/…
hookwood
Volgens mij kun je gratis 5 artikelen per maand lezen op FD.nl. Als je je aanmeld tenminste. Je kunt het dan ook als PDF opslaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkproductie en zuivelindustrie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0