Vanwege "dikke stront" is de RVO inzendtermijn voor mestgegevens verlengd

Wat een zootje daar, hebben jullie ook allemaal al een Eherkenning login??

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft aan dat door netwerkproblemen op Mijn.RVO.nl een aantal ondernemers het nog niet gelukt is om de gevraagde gegevens in te sturen. Het gaat om:

- de aanmelding derogatie 2015;

- de aanvullende gegevens 2014;

- een reactie op de referentiegegevens 2013 voor de melkveefosfaatreferentie;

- de voergegevens 2014.

Voor al deze gegevens is de inzendtermijn verlengd tot 13 februari 2015.

Deel dit topic

Reacties

christo
Vandaag nog geprobeerd telefonisch contact te hebben. Gaat met mijn hoeveelheid geduld niet lukken. Wachtrij ellendig lang, overbelaste site, en een site met halfslachtige informatie. Heerlijk. Verlang terug naar Gerda.
Cornelis
Dat is toch die vrouw die de toezegging over antibiotica deed in de tweede kamer?
de hoef
Quote:
@christo: Gaat met mijn hoeveelheid geduld niet lukken.

hier is het geduld ook maar een beperkte maten
ik bel net voor twaalf uur zet de luidspreker aan
en ga eten .je hoort vanzelf wanneer ze je nodig hebben
MTSTAMMINGA
Persoonlijk vind ik dat zegoed hun best doen daar om het moeilijk te maken
Kon niet meer als 1 voorraad opgeven 😞
Wist ik van dat stomme rode hokje rechtsonder ppfff
De voervertegenwoordige heeft me even geholpen
+1
pieta
Quote:
@MTSTAMMINGA: Wist ik van dat stomme rode hokje rechtsonder ppfff

Ja, zo moesten wij even een nieuwe browser installeren om derogatie aan te kunnen vragen. Onder Chrome danste het scherm als een razende op en neer van links naar rechts. Met Firefox lukte het wel. Met dank aan mijn voervoorlichter.
schoppenboer
Ok, dus RVO doet t prima onder Firefox? Gebruik ik ook altijd. Alleen Veemanager en sites ForFarmers en RVO doen het onder Explorer beter.... Wat een kutbrowser is dat; sloom als dikke stront.
vaak
Voergegevens 2014 worden toch door de mengvoerleverancier automatisch door gegeven aan RVO?
kaas
Ze werken daar zo traag als ,ze weten daar in assen nog niet eens de nieuwe boer boer mest transport normen
ejb
Grote probleem is gewoon dat je veel overzichten pas half januari binnen hebt en dan heb je met elkaar nog 14 dagen om het te verwerken en in te sturen en die tijd is te kort.

heb het zelf overigens al wel ingestuurd
+1
Mc_douwel
Half december al globaal ingevuld kwam toch geen voer meer bij en via de boekhouding zo alles terug kunnen zien hoeveel waarvan gehad vorig week alles effe nagelopen en vorraden ingevuld elk jaar het zelfde liedje iedereen moet opt laatst
+1
tukker12
Google chrome ging ook al niet, moest het met explorer doen, wat een idioot en omslachtig systeem
Alsof het om atoomgeheimen gaat! eerst inloggen met een E herkenning waarvoor per SMS een code verstrekt wordt, en bij afsluiten nog een keer een TAN code nodig, hoe nodeloos ingewikkeld kun je het maken?? En dan zijn ze verbaasd dat het niet werkt
+1
arjan_kok
Het inloggen ging hier met de voervoorlichter fout, kan je weer nieuw wachtwoord verzinnen, verder lukte het wel alleen grote zoektocht waar je precies moet zijn vraag me nog af wat ik moet checken van de fosfaat referentie?? ????
hookwood
Hier gewoon via Google Chrome gedaan. Ook even voor de buurman. Wel even de popup blocker toestemming geven anders opent het tweede scherm zich niet. Verder geen problemen meegehad. Behalve dat ik het wachtwoord van de eHerkenning was vergeten maar daar kun je gewoon weer een nieuwe voor opvragen.

Verder was er niet zo veel anders dan vorig jaar volgens mij. Alleen moesten we wel even zoeken waar we het op moesten geven. Maar als je bij mijn.rvo.nl op mest klikt zie je direct de meest gebruikte applicaties en dan ben je er zo.

Wat ook handig is als je helemaal naar beneden scrollt en dan rechtsonder op Sitemap klikt dan heb je alle onderwerpen in één oogopslag op het scherm staan.
Wiebren
Gehaltes mestcode 14 zijn 4,0 stikstof en 1,5 fosfaat vanaf dit jaar. Voor wie er mee wil rekenen.
Mestmonsters zijn niet verplicht maar wel handig als je preciezer wilt rekenen. Wie afvoert met wegen&monsteren heeft de gehaltes en kan ze ook gebruiken in bijv. voorraden en mesttoedeling.
brabo
Tja dat is ook weer zoiets.
de (forfaitaire) voorraad in de mestkelder is op 1 jan ineens een stuk minder "vol" . Op 31 dec was deze voorraad nog 4,5 en 1,7 kg en met het vuurwerk is er ineens veel "verdampt".
ejb
Je kunt ook zelf de gehalten invullen en dan verdampt niets extra's met oud en nieuw
christo
Op de site van RVO staat in tabel 5 bij code 14 4.2 en 1.7. mijn.rvo.nl/documents/13225/… Welke norm gebruik je op welk moment?
-Jan-
Quote:
@christo: Welke norm gebruik je op welk moment?

Nieuwe normen 2015

mijn.rvo.nl/nieuwspagina/-/…

mijn.rvo.nl/mest-tabellen-en-normen/
Cornelis
Wiebren. Dus boer-boer transport houdt in dat je meer m3 moet doen voor hetzelfde effect qua N en P?
meelezer10
Bij een 50 kilo fosfaat boer boer transport voer je nu 10 kilo stikstof meer af. Voor de een een voordeel en voor de ander een nadeel.
Wiebren
De nieuwe normen stonden eind december in de Staatscourant.
Voorraden geef je op per m3, die blijven gelijk. Je hoeft niet te verrekenen omdat de overheid de forfaits aanpast @brabo
DeBoerin
Quote:
@Wiebren: Voorraden geef je op per m3

@wiebren als ik bij aanvullende gegevens 31-12-2014 3000 m3 opgeef op basis van gemiddelde met 4.2 (dus 12600 kg N) heb ik dan per 1-1-2015
12000 kg N in mijn put ?
+1
christo
Hoe blijf je een beetje op de hoogte van wet en regelgeving als je ook nog een boerderij draaiende wilt houden?
+4
Cornelis
Veel op dit prikbord lezen 😄
de hoef
@Cornelis
het heeft mijn kennis iniedergeval vergroot .
twijfel je ,
stel gewoon een vraag en er is altijd wel iemand die er wat van af weet
ejb
@de hoef
de reden dat ik hier nog ben is ook puur informatief.

snel van laatste nieuws en ontwikkelingen op de hoogte en wat zijn de valkuilen.
christo
Triest dat die info niet op een andere manier te verkrijgen is. Wat vullen we in bij boer boer transport?
arjankok-
Hoef je alleen mestcode en tonnen in te vullen en een code van verzamelbon en code boer boer
Erco
Wat mij opvalt bij je bemestingsplan bij crv: als je aangeeft dat je met bex meedoet (dit jaar voor het eerst) en je veranderd niks verder maar houd je geplande afvoer gelijk je minder mest moet afvoeren dan wanneer je aangeeft niet met bex mee te gaan doen. Best bijzonder omdat je nu nog helemaal geen voerproductie weet en nog niks opgegeven hebt.
Grasbaal
Ik probeer nu ook weer in te loggen via Eherkenning, helaas lukt het me nu ook niet om binnen te komen. Om 15:00 uur komen ze mijn schapen halen, hoop dat het daarvoor alsnog lukt....
jan w
Op teletekst staat dat er door een kabelbreuk een aantal grote website's uit de lucht zijn. O.A. rijksoverheid, telfort dumpert en geenstijl.
brabo
Hadden hier ook kabelbreuk in de berm. In totaal 5 dagen geen telefoon of internet. Het wereldje is dan toch ineens heel anders.
Ben blij dat nu alles weer werkt.
Grasbaal
Quote:
@brabo: Ben blij dat nu alles weer werkt.

Uiteindelijk was het allemaal toch weer gelukt maar het is duidelijk dat de afhankelijk van een centraal inlogsysteem niet alleen voordelen heeft...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie en rvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN