McConnel

Heeft iemand ervaring met dit apparaat?

pool-agri.com/mcconnel/product/…

Filmpje:
mcconnel.com/products/cultivation/…

Deel dit topic

Reacties

jan w
Hier in de omgeving lopen er wel een paar van dergelijke machines.
Voor vragen kun je volgens mij het best terecht bij:

volkerinkheino.nl/
puddingbroodje
De buurman heeft een evers vergelijkbare machine zo eens in de paar jaar zijn ze er druk mee! bij storende lagen en slechte waterhuishouding zou het best kunnen helpen!
ejb
Bij ons 2 jaar terug een 6 ha lage percelen laten doen door loonwerker en ben er dik tevreden over eversagro.nl/uploadedfiles/…
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ejb: ben er dik tevreden over

Waar ben je precies tevreden over, wat was het effect? Wat was de reden om de Evers er door te trekken?
+1
spotmelker
@Jack Rijlaarsdam Ik heb het vorige nazomer gezien op Dairy Campus op zware klei en vond het een ramp. Zorg eerst voor goede vlaklegging en ontwatering. Het is duurder maar veel beter dan in de grond omroeren wat m.i. op klei niks bijdraagt.
ejb
@Jack Rijlaarsdam
ik heb het door de loonwerker laten doen en die hadden een Evers, dus daarom Evers.

ik heb het in het najaar van 2013 laten doen uurtarief was nauwelijks meer dan als je normaal een kale trekker met chauffeur hebt.

effect: ik had dus de 6 ha laagste plekken laten doen na de laatste snede toen de grond redelijk tot goed droog was en ik die gronden de hele winter mooi kon laten liggen. De draagkracht is nadien duidelijk vooruit gegaan en winter 2013/2014 nergens water gestaan nu staat op 1 plekje weer water.

ps. wij hebben zandgrond met nogal wat hoogteverschillen.
Todi
Hier 3 jaar geleden in het voorjaar een 3/4 ha gedaan maar dat kon ik op de kop zetten want door de droogte ging het gras dood. Wel eens gedaan met een vaste tand freem waar lade wagen messen aan gezet waren en dat ging wel goed.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@spotmelker: vond het een ramp.

Da's duidelijke taal. Heb een kleiperceel (37%) dat ligt niet vlak, maar mooi bol, nieuwe drainage, geen water erop. Uitgebreid grondmonster genomen, conclusie: perfecte grond. Helaas is de bouwvoor blauw, zit geen leven in en er komt de helft te kort voer vanaf. Lijkt mij zuurstofgebrek en zaak van lange adem om het bodemleven te verbeteren en de bouwvoor op de natuurlijke manier door de wortels van zuurstof te laten voorzien. Dit leek me een manier om dat te forceren. Als er een dergelijke machine in de buurt stond, liet ik een paar ha bewerken om te proberen, maar hier heeft nog niemand er van gehoord.

Wat heel anders, jij zit nogal in de mineralenefficiëntie en ammoniak-emissie. Ken je dit: morrayminerals.com/
Jack Rijlaarsdam
@spotmelker
Dit dus: morrayminerals.com/

Loopt proefje bij de buurman met metingen door Louis Bolk, maten op schaal een NH3-emissiebeperking van meer dan 50% bij mixen direct na het toevoegen van het middel. Ben erg sceptisch over dit soort wonderverhalen, maar mest ruikt inderdaad veel minder, is donkerder en dunner.

Bedrijf is vaag verhaal als je bij KvK kijkt, diverse deelnemingen etc, maar als het in de praktijk ook echt werkt, kunnen alle emissie-arme vloeren in de puinbak.
+3
spotmelker
@Jack Rijlaarsdam Wat ik op Dairy Campus zag is dat de sleuven rafelig waren en er veel stukken zode losgescheurd waren en dat de grond als een dikke balk terugzakte en niet/nauwelijks brak. Dan zou je misschien bij drogere omstandigheden moeten werken maar heb je het risico van openscheuren van de grond. Wat ik hier in mijn omgeving zie, dus ook bij akkerbouwers is dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van diepwortelende gewassen/groenbemesters en dat dit veel beter werkt dan welke grondbewerking dan ook. Misschien is er met doorzaaien van diepwortelende gewassen zoals rogge, rode klaver of lucerne naast dat woelen wat te proberen?
Ja, die toevoegmiddelen lijken soms te mooi om waar te zijn. Onder Dronten is een studieclub dit jaar fanatiek begonnen met Agrimest, ik ben benieuwd. Verder komt Agrifirm na de KAS-Entec nu ook met vloeibare entec voor de mest. Ik heb om onderzoeksgegevens gevraagd, die krijg ik nog. Verder is hier een bedrijf die een Aeromix (luchtbellen) systeem heeft, dat wil ik gaan volgen, lijkt me effectiever dan al die doseringsafhankelijke wondermiddelen.
hookwood
Quote:
@spotmelker: Verder komt Agrifirm na de KAS-Entec nu ook met vloeibare entec voor de mest

Is dat niet hetzelfde als Piadin? Dat bestaat al jaren maar wordt volgens mij ook niet massaal gebruikt.

triferto.eu/nl/specialties/…
hookwood
Quote:
@spotmelker: Verder is hier een bedrijf die een Aeromix (luchtbellen) systeem heeft, dat wil ik gaan volgen,

Ben ook wel benieuwd wat daar uit komt.
ejb
Quote:
@hookwood: Piadin

ga dat middel dit jaar voor het eerst een keer gebruiken
jvt
Kijk ook eens bij sarink elfrink, sumo heeft ook een soortgelijke machine. Zowel Pool als Sarink zijn prima bedrijven!!
puddingbroodje
verwijderd
cs-agrar
Dat geshake werkt eerder tegen dan mee. Gewoon woelpoot heel rustig, 3kmu diagonaal door het land trekken. Grond moet even omhoog en breken/scheuren. Dan in voorjaar vaste geitenmest er over en je land veranderd. Of gewoon fir gaan voeren. Bodemleven ligt dood, moet je activeren en opbouwen. Land egaliseren is niet ploegen dat het maar zwart ziet, en met zoveel mogelijk pk's een zo groot mogelijke kilverbak op laser in de rondte trekken. Dit is gewoon vakwerk, waarbij alles goed moet, en goed hoeft niet perse duur te zijn, mits je juiste man op juiste plaats zet
ricardo
Ervaring met de geite mest? of gevoel net als FIR 😄
Erco
Benieuwd met wat voor nieuwe dingetjes CS nog meer uit zn hoge hoed gaat toveren... 😉
ricardo
@Erco
Hij voert de spanning wel op 😄
Erco
@ricardo
zal Cees in de geitenmest en Firhandel zitten? 😛
+2
Pool Agri
Geachte lezers,

hartelijk dank voor uw opmerkingen en kritieken. De kans dat een van u een McConnel Shakaerator op Nederlandse bodem heeft zien werken is vrij klein. Wij zijn recentelijk begonnen met een campagne om de graslandverzorgingsmachines van McConnel aan de melkveebedrijven en loonbedrijven voor te stellen. De eerste machines worden op dit moment uitgeleverd. Inmiddels hebben meerdere demonstraties plaatsgevonden op melkveebedrijven in verschillende regio's. De reacties zijn over het algemeen positief. Met name het vibrerende effect van de Shakaerator grasland cultivator zorgt ervoor dat rugvorming wordt vermeden. Zelfs op zeer zware klei vormt zich geen rug achter de woeltanden. Uiteraard heeft dit een positieve uitwerking op het maaien en schudden wat dus niet wordt gehinderd door rugvorming.
De Shakaerator wordt uitgebreid vergeleken met machines van collega fabrikanten resp. importeurs. Tijdens demonstraties bleek dat de graszode nagenoeg niet wordt beschadigd in tegenstelling tot ervaringen met andere machines. Melkveehouders en loonbedrijven zijn hierover eenduidig positief. Wanneer u daarmee nog niet overtuigd bent nodigen wij u van harte uit om een demonstratie bij te wonen. Ook komen we graag bij uw bedrijf demonstreren indien er meerdere geïnteresseerden bij aanwezig zijn.

Neem gerust contact met ons op en overtuig uzelf.

Met vriendelijke groet,

Hendrik Pool
Pool Agri Import & Export

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2