Kenmerk robuustheid wordt weer type

Vooruitlopend op de GES-persbijeenkomst van aanstaande vrijdag, meldt Veeteelt op haar website alvast dat het kenmerk robuustheid na vele jaren van discussie bij de indexdraai van april weer vervangen wordt door de oude term type.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Wellicht positief voor de AAA gebruikers
MBTrac1100
Waarom aaa gebruikers?
storm
Tsjonge, de gewone boer begreep robuustheid al niet en nu blijkt de foktechnici ook niet.
Ik ben er blij mee want ik begon zowaar aan mezelf en mijn koeien te twijfelen.
De fokkerij is een groot raadsel geworden waar menigeen niets meer van begrijpt en dus maar genomics stieren inzet.
+1
IJsseldelta
@ storm. Met genomics stieren boer je nog verder achteruit.
+4
jvt
Met VEEL genomicsstieren boer je nog verder achteruit. Niet anders dan met gewone proefstieren, zitten goede en slechte tussen en sommigen maken de verwachtingswaarde meer dan waar, sommige zakken als een baksteen als de dochters aan de melk komen. Niets nieuws dus, alleen moet je genomicsstieren blijven zien als veredelde proefstier en niets meer of minder dan dat..
+1
Sjaak Bosma
Ik kan uit dit artikel nog niet precies achterhalen wat nu de reden is om de fokwaarde robuustheid te vervangen voor type. De redenen die worden vermeld, geven volgens mij de discussie van jaren geleden weer. Of komt het omdat de koeien niet robuuster worden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0