Melkplaatjes: Wie kent ze (nog)?

Nederland heeft een rijke zuivelgeschiedenis. Het Melklokaal van Johan Duivenvoorde in Noordwijkerhout bevat een schat aan voorwerpen die hun rol hierin hebben gespeeld. De redactie van The Milk Story zocht enkele bijzondere melkrelikwieën uit en vroeg Johan naar het verhaal erachter.

Door: redactie The Milk Story

Deel dit topic

Reacties

George
Had ik nog nooit van gehoord.
noordhollander
Ik zie geen plaatjes zeer onduidelijk verhaal helaas!!!!
zeppmann
Als ik iets niet te zuipen vind is het warme gekookte melk ( met vel)
friesboertje
Dan ben ik lekker ouderwets. Eerst koken, prima smaak.
zeppmann
Tja, smaken verschillen ( gelukkig)
George
Quote:
@friesboertje: Dan ben ik lekker ouderwets. Eerst koken, prima smaak.

Wij deden ook altijd eerst koken. Of het nodig is of niet maar het is altijd veiliger. Ik heb wel eens gehoord dat de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa verband houdt met het drinken van rauwe melk. Ik heb eigenlijk nooit rauwe melk gedronken maar heb deze ziekte toch. Maar gelukkig de laatste jaren niet al te veel last van.
cloggie
Ja, die "melkplaatjes" heb ik wel van gehoord en ook gebruikt. Niet dat ik nou zo oud ben, maar toch hadden wij ze thuis in de keuken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0