Verbazing over voorstel Vogelbescherming

Als de vogelbescherming dan ook de schade wil vergoeden die door het uitstel van herstel wordt veroorzaakt dan mogen ze meepraten, anders niet:

Het voorstel van Vogelbescherming Nederland aan de provincies om boeren met een muizenplaag te vragen geen graslandherstellende maatregelen toe te staan tijdens het broedseizoen is verbazingwekkend.

Dat stelt Romke Schaap van het Actiecomité Muizenschade.

Vogelbescherming komt met het voorstel omdat ze vreest dat herstelwerkzaamheden op veel van deze graslanden in de broedperiode van 1 maart tot 15 juni ten koste gaan van weidevogels.

Onhaalbaar
Schaap spreekt over een onhaalbaar voorstel. 'Als je met dit soort ideeën komt, heb je geen feeling met de sector. Het ondermijnt het draagvlak voor weidevogelbeheer onder de boeren. De kloof wordt hiermee alleen maar groter.'

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

jan 1
Nu weten we weer hoe vogelbescherming over boeren denkt,zou zeggen gooi alle vogelnesten beheer over boord en en ga na 1 april lekker melken,dat is je job.
noordhollander
Dit is een zeer ondoordachte suggestie van vogelbescherming
boeren zijn gastheer van weidevogels en dat zal wel niet veranderen met of zonder muizen
+2
zeppmann
Is het in de praktijk niet zo dat als het land eenmaal ingezaaid is er voorlopig geen bewerking meer plaats vindt. De vogels hebben juist meer rust dan in bestand grasland. Kennis van de vogelbescherming lijkt mij niet bijster groot.
david2
Gister brief gehad van R.V.O. om beheersubsidie te beeindigen, meteen gedaan, we gaan weer bezig met het echte werk.... geen weidevogels meer zoeken geen uitgestelde maaidatum meer, als je mag maaien regent het 2 weken... en slootkanten laten staan voor mooie bloemetjes, gewoon de maaier er weer over heen.... ( als ik een nest tegenkom met maaien maai ik er om heen maar ga niet meer op zoek...)
+3
Erco
Tja je moet gewoon een liefhebber zijn van weidevogels. en Jij kennelijk niet. Ik maai 10% pas na 1 juni, zet mn greppels vol met water en zoek zelf fanatiek mee. Prachtig werk en leverd me ook nog eens ca 1 cent per liter melk extra op. hier de laatste jaren tussen de 56 en 67 nesten op 35-40 ha.
pieta
Quote:
@Erco: leverd me ook nog eens ca 1 cent per liter melk extra op.

Ik lees hier de reden? 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , doc en muizenplaag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN