Weideman: De bodem is nog niet zover

Mestrijden kon vorige week even, maar voorlopig is het veel te nat. Vanaf een bodemtemperatuur van 6 graden begint de plant een beetje actief te worden. Iedereen roept dat het gras begint te groeien, maar het meetnetwerk van de Weideman laat grote verschillen zien. Vooral op de Friese en Groningse klei ligt de bodemtemperatuur op veel percelen nog onder de 4,5 graden. Rustig afwachten dus. In Zuid Nederland ligt de bodemtemperatuur rond de 5 graden. Alleen op lichtere zandgronden begint de temperatuur boven de 6 graden uit te komen.

Deel dit topic

Reacties

+1
dirks
Toch jeukt het hier en daar aardig. Zowel bij veehouders die vol zitten als ook bij de loonwerkers die gedwongen stil staan
Greetje
Vanaf komend weekend beter weer lees ik net! telegraaf.nl/reiskrant/eropuit/…
ijssel
Maar weer een bewijs dat de T som grote kolder is.
milkman1
Een droge maart is goud waard maar blijft het nat, dan liggen alle landwerkzaamheden op zijn gat.
George
Het is nog steeds verschrikkelijk nat en koud.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras en lei geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN