PAS: 'Dieraantallen leidend'

Melkveehouders die geen Natuurbeschermingswet vergunning hebben, maar alleen een milieuvergunning voor 100 melkkoeien en in 2012, 2013 en 2014 slechts 80 melkkoeien hielden, kunnen voor de Programmatisch Aanpak Stikstof (PAS) slechts gebruiken maken van de 80 koeien.

Deel dit topic

Reacties

meelezer10
Afgelopen zaterdag stond er toch iets anders in een krantje. Als je een milieu vergunning voor 100 koeien hebt en je hebt in 2012 2013 en 2014 maar 80 koeien gehouden. dan mag je de komende jaren gewoon 100 koeien houden. Mits je geen nieuwe omgevingsvergunning aanvraagd. Bij aanvraag van een nieuwe omgevingsvergunning zijn de jaren 2012 2013 en 2014 wel leidend.
arjankok-
Als je depositie onder de 1 mol blijft is er helemaal geen probleem, kan je moeiteloos met melding dierplaatsen erbij vragen, de adviseur voert het in en je weet gelijk of het goed is , geen bezwaar mogelijk , je kan meteen gaan bouwen, MAAR dan moet de Pas wel draaien
Nick83
@arjankok-

bestaat er ergens een website waar je die depositie voor je eigen bedrijf kunt berekenen ofzo? hoe kom je er achter wat er met je eigen bedrijf mogelijk is? (zonder dure adviseur in te schakelen...)
+1
arjankok-
@Nick83weet niet precies hoe het gaat maar mijn adviseur vertelde dat Pas met een soort database draait waar zij aanvragen kunnen invoeren en het systeem berekent meteen of het kan ,maar gewone boeren zullen wel geen toegang hebben schat ik ,maar met een certificaat ofzo kunnen erkende instanties zoiets regelen denk ik
de hoef
Ik denk dat je niet goed gelezen hebt meelezer .bij ons stond er dat je er dan niet meer dan 80 mocht houden
tenminste als je geen nb hebt
meelezer10
Heb het artikel terug gezocht maar krijg het hier niet geplaatst. Stond in de nieuweoogst pagina 11.
In dit artikel staat toch echt dat hij 120 koeien mag houden. maar als de omgevingsverguning wijzigt dan wordt er wel van 80 uitgegaan.
de hoef
@meelezer10die hebben wij niet ,maar ik geloof je wel hoor /ze zullen wel een foutje gemaakt hebben
Greetje
Yep, laat maar komen, die PAS! Volgens sommige adviseurs zou het alleen maar drama zijn, maar het biedt voor veel bedrijven ook weer nieuwe mogelijkheden, zónder ammoniakaankoop.
+1
Richard1
Eerst zien, dan PAS geloven! 😉
+4
Wiebren
Wie z'n eigen situatie wil doorrekenen zoals het in PAS gaat: [url]genesis.aerius.nl/calculator/[/…]
+1
meelezer10
Als de ammoniak uit mijn stal net zo snel verplaatst dan dat die site is. dan zal het wel goed komen. 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , stikstof , natuurbeschermingswet , melkveehouders , 2012 en dieraantallen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1