Merendeel Nederlanders wil alleen biologisch

Een kleine meerderheid van de Nederlanders wil, in het geval van een nieuwe vestiging, alleen een biologische veehouderij toestaan. Dat blijkt uit de resultaten van stemhulp De Stem Van, een stemhulp voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2015, van nieuwssite NU.nl.

Deel dit topic

Reacties

+4
arie.j
Geeft alleen maar aan dat veel burgers geen verstand van veehouderij hebben.
+2
pieta
Gisteren een mooie realistische uitzending van de keuringsdienst van waarde over de melkveehouderij.
+1
ricardo
Helemaal mee eens, Piet Boscha liet de moderne melkveehouderij op een mooie manier zien, was zelf niet gecharmeert van het optreden van Jan de Vries van Diamond Genetics pink spoelen hormonen spuiten nog een spuit met pijnstilling, koeien die 120 kg melk konden geven vond ik niet realistisch, net nadat Boscha het verhaal van de kaas vrouw over de plof koeien van 80 90 kg melk in een realistisch verhaal had ontkracht
cs-agrar
@ricardo
Eindboodschap is dat er veel in veehouderij gedaan wordt voor zoveel mogelijk melk.. Of je daar nu zo blij mee moet zijn
jansen2
Mooie reportage
ik mis in het programma 1 zinnetje
"je kunt er niet uithalen wat je er niet instopt"
+10
gerrie-hul
Buiten de winkel roepen ze biologisch en als ze in de winkel komen kopen ze het goedkoopste dus niet biologisch
+2
Coen
Het eeuwige dilemma tussen BURGER en CONSUMENT 😄
paul1
Tja wat verstaan burgers onder biologisch : koeien in de wei ?
Dan is mijn bedrijf ook biologisch
+1
friese koemelker
Biologisch willen ze want ze menen dat allesongder het gif .aangewakkerd door de immer dramende media.Ondertusse is mijn verbazing delaatste tijd opgewekt hoe de huisartsen de patiente letterlijk vol medicijnen proberen te pleuren met pillen en poeders per zak vol.
+1
milkman1
Hun winkeltje moet ook draaien,
Grasbaal
In 2012 was het aandeel geld wat aan biologisch voedsel werd gekocht 2,3%: hbd.nl/pages/15/… dit aandeel zal in 2015 niet heel veel hoger liggen...
gaitwillemjan
Dit bedoel ik nauw maar grasbaal(CO) waar praten we over
+2
verbi
Een familielid rijdt krachtvoer voor een voerfabriek en komt alleen bij biologische boeren in nederland belgie en duitsland en het is zonder uitzondering overal een grote bende,ik hoef in ieder geval niks biologische eten.
schoonboer
Het beste argument tegen democratie is een 5 minuten durend gesprek met de gemiddelde stemmer zei Churchill eens...
noordhollander
Ergerlijke zaak
+2
Ascon
Als die 58 procents burger al werkelijk bestaat schiet deze zich in dit soort zaken altijd in eigen voet.

Maak de burger duidelijk dat als we geheel biologisch zouden gaan, de productie terugloopt, er dus minder te exporteren valt, er dus minder geld binnenkomt er dus minder t.b.v. diezelfde burger te besteden is. Daarnaast de productie kosten stijgen/productie daalt, de producten dus duurder worden. De burger dus door eigen toe doen een duurder voedselpakket krijgt. Volgens mij het laatste wat die burger wil. Resultaat dus, minder in de beurs en duurdere producten. De burger wordt dus armer. Gaat lekker zo, de gaskraan dicht (mee eens maar kost klauwen vol geld), de export van zuivel loopt terug,hol alles maar uit. Waar denk die 58 % de BV Nederland van te laten draaien ?
Annejoy
Volgens mij geven ze niet aan dat ze biologisch willen éten, maar dat ze liever een biologisch bedrijf naast zich hebben dan een regulier bedrijf. Kennelijk heeft de biologische veehouderij zich verzekerd van een hoog knuffelgehalte en heeft de reguliere tak qua draagvlak nog wat aan de weg te timmeren.
+2
cs-agrar
Zou het niet meer een politiek correct antwoord zijn? Als je ergens de winkelstraat op loopt en vraagt gangbare of biologische veehouderij zal het antwoord bijna altijd biologisch zijn. Je overvalt mensen die er meest totaal geen kennis van hebben en dan lijkt bio het beste antwoord.
Annejoy
Daar kan je inderdaad wel eens gelijk in hebben. De vraagstelling is hierbij essentieel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's biologisch en verkiezingen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN