Met zo'n minister geen pvdd meer nodig

Column Harry Ketels: Diep triest

Didam, woensdag 11 maart 2015

Harry Ketels is pluimvee- en varkenshouder in Didam met een pluimveetak tijdelijk in rust vanwege het Besluit Huisvesting Ammoniak. Hij was jarenlang als bestuurder actief in de branches mest, veevoeder en belangenbehartiging. Voor Pluimveeweb bekijkt hij met een kritische bril de ontwikkelingen rond actuele onderwerpen.

Op zondagmorgen na mijn eerste werkzaamheden zet ik koffie en kijk dan om 09.30 uur graag naar het actualiteiten progamma WNL op zondag. Een rustig programma met meestal vier gasten waarvan één prominent politicus en de andere drie gasten die wisselend afkomstig zijn uit de modewereld, media, journalistiek, theater, film, horeca of whatever, in ieder geval met iets actueels of nieuws van de afgelopen week of voor de aankomende week.

Afgelopen zondag 6 maart werd het programma gepresenteerd door Charles Groenhuijsen met als gasten vicepremier Lodewijk Asscher en onder andere topkok Ron Blaauw. Deze laatste presenteerde zijn nieuwste trend, haute friture en culinaire hotdogs, geen gewone hotdogs maar een aangeklede braadworst in een zacht broodje.

Maar let wel deze braadworst wordt gemaakt van varkensvlees en hij weet precies waar deze varkens vandaan komen, zo hij beweert. Dan leg je al een voorschot daarop als je dat niet weet en wat gebeurt er? Lodewijk Asscher kopt hem direct in en stelt dat hij daar heel blij om is vanwege de ‘bio-industrie’ met zijn groeihormonen en antibiotica.... lees verder..

pluimveeweb.nl/artikelen/2015/…

Deel dit topic

Reacties

Coen
Het huidige Randstad-kabinet heeft totaal geen oog voor de agrisector met haar bijdrage aan onze economie 😞
maar als echter de grachtengordel via D66 met hulp van SP en GL aan de macht komen dan krijgt onze agrisector het in haar bedrijfsvoering nog moeilijker.
DJ-D
Heb het ook gezien. Schrok er ook van. Lodewijk al getweet of mailtje gestuurd. Goede column.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , varkens , stal , antibiotica , ammoniak , pvdd en huisvesting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1