Helft van de boeren stemt CDA

De helft van de boeren stemt op het CDA tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Dat blijkt uit een peiling Agrio, de uitgever van Melkvee.nl, onder 1.025 boeren. Onder melkveehouders scoort het CDA nog beter. 55 procent geeft aan op het CDA te stemmen.

Deel dit topic

Reacties

HFfan
Heb wel wat moeite met steeds weer die wartaal van de heer Buma.
arie.j
Quote:
@HFfan: die wartaal van de heer Buma.

Nou dhr.Buma zul je ook nergens op een kieslijst van 18 maart tegenkomen.
Het zijn verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
En wie gaan met elkaar in debat? 2e kamerleden die helemaal niets met de Waterschappen te maken hebben, en ook niet met de Provincie .
Dat wil de kijker/burger graag zeggen ze dan, nou dan moet die burger er ook niet over klagen dat het niet duidelijk is in de politiek.
Grasbaal
Quote:
@ariej: Het zijn verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen

Helaas worden deze verkiezingen misbruikt door sommige landelijke politieke partijen die het zien als een soort van tussentijdse balans:

Quote:
Bij de verkiezingen van 18 maart hebt ú het voor het zeggen. Uw stem is erg belangrijk omdat de uitslag grote gevolgen kan hebben voor het voortbestaan van het kabinet van VVD en PvdA. Het is tijd om af te rekenen. Als u het menselijker en socialer wilt, stem dan op de SP. Thuisblijven helpt niet, SP stemmen wel. verkiezingen.sp.nl/
arie.j
@Grasbaal
Klopt helemaal, en er zijn natuurlijk bv. weer een vracht mensen de PVV stemmen.
Als je dan vraagt wat de PVV standpunten in hun provincie of het waterschap is dan krijg je iets van : Eh.., eh..., dat weet ik niet.
Ik vind trouwens verkiezingen voor het waterschap iets wat beter weer afgeschaft kan worden.
Kiezers (behalve een gedeelte van de boeren) weten zelden de verschillende standpunten van de partijen.
Het gaat om technische zaken op in een bepaald gebied, en naast de geborgde zetels mogen de anderen van mij dat best via de gemeenten benoemd worden.
arjan_kok
Ik stem al mijn hele kiesgerechtigde leven SGP, hoop ik volgende week weer te doen, is echte BOERENPARTIJ
+1
jan 1
Quote:
@arjan_kok: Ik stem al mijn hele kiesgerechtigde leven SGP, hoop ik volgende week weer te doen, is echte BOERENPA

Klopt helemaal,tis alleen minder dat ze de vrouwen altijd maar weer aan de kant laten staan.Oudbollig en niet van deze tijd.
+1
arjan_kok
Zie ik uiteraard anders, waardeer mijn vrouw enorm, en haar talenten ook, zij stemt ook altijd SGP
casev
@arjan_kok
En wat als die talenten nu eens op het politieke vlak blijken te liggen. Dan is er ineens geen plaats op de lijst van de mannenbroeders.....
david2
Quote:
@arjan_kok: Ik stem al mijn hele kiesgerechtigde leven SGP, hoop ik volgende week weer te doen, is echte BOERENPARTIJ

ik ook al heel lang blijven meestal bij hun nuchtere standpunt en zijn goed voor de boer, vind alleen dat er toch eens vrouwen op de kieslijst moeten, anno 2015 wordt dat toch eens tijd, vind ik het enige minpunt van de sgp
arie.j
Eveneens waardeer ik mijn vrouw enorm Jan.
En ondanks dat die politiek erg geïnteresseerd is en bv. beslist het vragenuurtje en elk belangrijk debat in de 2e kamer wil horen en zien, moet je bij haar met geen andere partij dan de SGP aankomen.
+1
jan 1
Quote:
@arie.j: Eveneens waardeer ik mijn vrouw enorm Jan.
En ondanks dat die politiek erg geïnteresseerd is en bv. beslist het vragenuurtje en elk belangrijk debat in de 2e kamer wil horen en zien, moet je bij haar met geen andere partij dan de SGP aankomen.

Allemaal happy dus,denk dat een sgp,er ook niet zo snel ergens anders gaat shoppen,wordt al gauw te links voor jullie ...
+1
arie.j
Quote:
@jan 1: wordt al gauw te links voor jullie ...

Links? Wij denken meer in eerste plaats aan christelijk en onchristelijk.
Nu was dat voor de oorlog ook de links-rechts tegenstelling.
Mijn moeder placht het vroeger dan ook nog te hebben over "die linkse liberalen" en in de gemeenteraad alhier stond ook heel heel wat jaren na de oorlog de VVD en Pv/dA op een gezamenlijke lijst.
Nu verstaat men echter onder links-recht iets anders dan toen, en daaraan gemeten zit ik toch echt niet helemaal rechts.
Ben wat dat betreft meer van de pragmatische kant, de staat hoeft niet alles te doen, maar marktwerking is niet per definitie heilig.
En de zwakkeren beschermen hoort zonder meer tot de taak van de overheid. Ook dat is christelijk.
Maar binnen een christelijke partij zitten wat dat betreft soms wat verschillende mensen.
+1
Greidboer
Je kunt ook een christelijke overtuiging hebben en trouw CDA stemmen. Al ben je dan misschien in de ogen van sommigen een B-merk christen.
Maar ik heb niets tegen vrouwelijke politici, burgemeesters, en predikanten!
+1
jan 1
Quote:
@arie.j: Eveneens waardeer ik mijn vrouw enorm Jan.
En ondanks dat die politiek erg geïnteresseerd is en bv. beslist het vragenuurtje en elk belangrijk debat in de 2e kamer wil horen en zien, moet je bij haar met geen andere partij dan de SGP aankomen.

Dan is het een kwestie van tijd Arie dat je vrouw dadelijk voor de sgp in de 2e kamer komt.
cs-agrar
Partijen proberen verkiezingstijd altijd uit te buiten, beloven van alles wat ze toch niet waarmaken. Het was net als Open dag op nieuwe school destijds, o wat was het allemaal geweldig, totdat je er zat.. Laatst op een vergadering een vvd-man horen praten. Had heel verhaal maar op het eind wist eigenlijk niemand waar het over ging. Jammer voor de man, maar daar zijn er al genoeg van in politiekland.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , verkiezingen en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
5