Melksmaak(t) mini-symposium: concrete stappen maken naar melk met smaak

Smaakt melk? Ja zeker, hoewel ik niet vind dat dit geldt voor de melk die de meeste Nederlandse consumenten drinken. Als zelfbenoemd melkkenner thans melksommelier vindt mijn bescheiden oordeel hierin een schokkende conclusie. Is dat erg? Ligt eraan hoe je het bekijkt.

Wereldwijd is er veel vraag naar onze melk. In Nederland zijn we ten slotte een van de topproducenten. Met die vraagtoename kijkt de sector dan ook uit naar 1 april aanstaande, als na ruim 30 jaar het melkquotum komt te vervallen. Veel boeren staan al klaar met grotere stallen en kuddes, en ook de verwerkingscapaciteit is er al op aangepast. Op zich een begrijpelijke ontwikkeling, aangezien 89% van de totale Nederlandse productie wordt geëxporteerd naar het buitenland. Maar is deze schaalvergroting de weg naar Rome? Vergeten we niet iets? Mijn antwoorden: ‘Nee, er zijn meerdere wegen’, en ‘Zeker’.

- Bas de Groot
Boerenburger en Melksommelier

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , schaalvergroting , melkquotum en stallen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0