DLV: 25% melkveehouders liquiditeitsproblemen

Een kwart van de melkveehouders heeft op dit moment te maken met een liquiditeitskrapte. Bij een melkprijs van 34 cent zal dit aandeel oplopen naar 50 procent. Dat is de verwachting van DLV op basis van een analyse van de opgestelde liquiditeitsprognoses.

Deel dit topic

Reacties

+1
arjan_kok
Prognoses gaan uit van uitgaven patroon in betere tijden, als je dan wel met een lagere melkprijs rekent en niet met een lagere voerprijs e.d.kom je met een irreëele prognose
+2
jg
8 cent lagere melkprijs compenseren met 1 cent lagere voerkosten ??

Hoe reeel ben jij ??
Coen
Melkprijs was in 2013 en 2014 bijna 8 cent hoger dan melkprijs waar normaliter mee gerekend wordt in rentabiliteitsprognoses 😄
HFfan
Nu dat melkquotum weg is moet je voor 35/40 cent toch gemak kunnen melken.
+2
jg
@Coen
Het is bekend dat veel prognoses wat aan de positieve kant zijn geweest. Ik heb het nu even over het verschil tussen nu en een jaar geleden.
Liquiditeitsproblemen wil niet zeggen dat er per se een rendementsprobleem is.
weurding
@HFfan idd, maar begin 2015 had je 30 cent en nu 34, dus die 35/40 kan het hem net doen, hopelijk komen we gemiddeld dit jaar nog op 34 cent uit
+1
koetje 33
Veel bedrijven geven het geld vaak ook veel te gemak uit met verbouw of nieuwbouw, kan in veel gevallen tot 50% goedkoper.
+1
Coen
@jg , ik begreep altijd dat er nu (door adviseurs, accountants en banken) gerekend wordt met juiste voerkosten en rekenrente van 4 tot 5%, tot 2009 werd er (nu achteraf te constateren) veelal gerekend met veel te lage (ruw)voerkosten 😞
jan is hobbyboer
Quote:
@Coen: door adviseurs, accountants en banken

Ik ben blij dat jij nu ook inziet dat accountants en banken niet onder de adviseurs gerekend kunnen worden. Veel hebben die adviseurs er natuurlijk niet van gebakken. Stallen zijn nog maar 5 jaar geleden gezet en moeten nog 30 jaar mee, de berekeningen waarom deze forse investeringen gedaan zijn zijn nu alweer achterhaald.
MTSTAMMINGA
@Coen
Wordt nu gerekente met 20 cent voerkosten en 6 cent mestafzet kosten momenteel
+1
Coen
@MTSTAMMINGA , ik neem aan dat je bedoeld 'totale voerkosten (incl. bijbehorend jongvee?) boven de eigen zelfvoorziening' en 'de kosten voor mestverwerking boven de eigen mestplaatsing', dat is richting de toekomst dan nog knap laag
pa
Quote:
@MelkveeNL: Een kwart van de melkveehouders heeft op dit moment te maken met een liquiditeitskrapte

We gaan met z'n allen naar de kl.te!
jan is hobbyboer
Quote:
@pa: We gaan met z'n allen naar de kl.te!

Ik ga niet mee hoor. Lang leve het bijbaantje, wordt nog gewoon geld verdiend hiero.
paul1
Wat is een probleem: 1 maand achterstand, 2 maanden 3 .....enz ?
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@paul1: paul1 - 6 min. geleden


Wat is een probleem: 1 maand achterstand, 2 maanden 3 .....enz ?

Meer uitgeven dan dat er binnen komt elke maand 😞
jg
Karst, aflossen is uitgeven ??
+1
ricardo
Kostprijs gaat melkprijs achterna, deel van die problemen zal zich dus vanzelf oplossen door aanpassen investerings plannen en uitgaven patroon naar beneden bij stellen.
jan w
Quote:
@ricardo: Kostprijs gaat melkprijs achterna

Dat was in het verleden wel zo, maar ik vraag mij wel af of de voerkosten zullen gaan dalen. Er blijkt toch veel vraag te zijn naar land en tuinbouwproducten. In het verleden hadden de afnemers het altijd voor het zeggen, maar ik zie toch langzamerhand een keltering ontstaan dat dat niet altijd zo meer is. Op dit moment zijn er ook al sectoren te vinden, waar de afnemers het verlies zullen moeten nemen om land en tuinbouwproducten te kunnen verwerken. Een voorbeeld hiervan is momenteel de grove tuinbouw. En als de verwachtingen kloppen dat de graanprijzen naar rond de 300 euro per ton zullen gaan, dan wordt het voer nog niet direct goedkoper.
arjan_kok
Voer en mest en grond (gebruiks) prijzen zijn structureel hoger en zullen dat blijven, efficiëntie en productie zal omhoog moeten, kreatief omgaan met voorraden en beschikbaarheid van pegels zal meer dan voorheen de overige investeringen bepalen
+1
jan w
@arjan_kok
Ben al wel eens op gewezen dat ik altijd ga voor een rieele en goede melkprijs. En dat mag ook rustig. Ik mag hopen dat ik weinig heb te vrezen, dit omdat ik zelf, zoals het nu lijkt geen opvolger heb.

Maar zo als het nu is, is er voor opvolgers weinig aardigheid aan om nog boer te gaan worden. Dat is natuurlijk niet alleen in Nederland zo, maar dat geld voor de hele wereld. De jeugd trekt liever richting de grote steden om daar het succes te behalen. En dan wordt er ook nog geklaagd dat de boerenstand vergrijst. Hoe zou dat in vredesnaam mogelijk zijn.
-1
weurding
Geloof er weinig van, stemmingmakerij, als je ziet hoe gauw een ha verkocht wordt en tegen welke prijs
arie.j
Liquiditeitskrapte is iets anders dan liquiditeitsnood of geen inkomen.
In veel gevallen zal het met iets schuiven of een iets hoger werkcrediet opgelost zijn.
Werk crediet word niet meer verhoogd arie, het word direct bij financieren , aflossing stop zetten is er ook niet meer bij, is ook gelijk bijfinancieren, en er zijn meerdere verkopen van grond niet door gegaan, omdat men geen geld kreeg, zelfs niet voor 1 HA !!!.
+1
arie.j
@Gait oet klooster
Zulke dingen kan jij nooit zeggen zonder dat je het bedrijf kent.
En verder gaat het hier duidelijk niet over grond kopen
+2
matt
Quote:
@Gait oet klooster: en er zijn meerdere verkopen van grond niet door gegaan, omdat men geen geld kreeg,

sinds wanneer heb je geld nodig om grond te verkopen 😉
pa
Reken maar dat dat voorbij is
Quote:
@weurding: geloof er weinig van, stemmingmakerij, als je ziet hoe gauw een ha verkocht wordt en tegen welke prijs
weurding
Zal streekgebonden zijn
+2
cs-agrar
Weet je zeker dat het door boer gekocht wordt? Zitten ook aardig beleggers achter, veel meer dan je denkt
George
Ik heb de indruk dat de meeste grond naar niet melkveehouders gaat.
George
Ik heb de indruk dat de meeste grond naar niet melkveehouders gaat.
3 speen
En dat moet je dus nu ook niet doen
+2
Jaap40
De marges zijn voor velen gevoelsmatig goed terwijl wanneer er daadwerkelijk gerekend wordt aan de kostprijs de marges altijd veel te krap zijn. Bij dit soort opbrengst prijzen en huidig kosten niveau zal de aanvoer van melk moeten gaan zakken.
henvertje
En toch gaat bijna iedereen vanaf 1 April het blik op oneindig melken met als gevolg flink dalende prijzen. Op dit moment geen drachtige vaarzen en of afgekalfde te koop.Dus iedereen gaat , de Bevrijdingsdag ' flink vieren!
+2
paul1
De kater komt later..
+2
gezienus
Op dit moment geen drachtige vaarzen en of afgekalfde te koop.

Hoeveel wilt u hebben ??
weurding
Heb gehoord dat men al in denemarken "shopt"voor koeien
jan is hobbyboer
Quote:
@henvertje: En toch gaat bijna iedereen vanaf 1 April het blik op oneindig melken met als gevolg flink dalende prijzen.

Ik wel, ben gewend aan melkprijs - leaseprijs. Dat heb ik ook 9 jaar volgehouden. Dus melkprijs moet nog flink zakken voordat ik minder ga verdienen dan afgelopen jaren 😄.
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Ik wel, ben gewend aan melkprijs - leaseprijs. Dat heb ik ook 9 jaar volgehouden

Dat vind ik wel leuk,George schopt maar tegen boeren waar de vrouw buiten de deur werkt en plust al jouw bijdrage's alsof jij de meesterboer bent,jij schopt maar tegen de rendementen waartegen gewerkt wordt,maar zelf pruts je maar wat tegen alle logica in door omdat jouw werkelijke inkomen gegenereerd wordt in de ict.
Jouw bedrijfseconomische benaderingen kan ik altijd wel waarderen, maar voor jouw eigen melkveetak hanteer je andere criteria,en dat vind ik minder sterk.
+5
jan is hobbyboer
Quote:
@Frans1: Jouw bedrijfseconomische benaderingen kan ik altijd wel waarderen, maar voor jouw eigen melkveetak hanteer je andere criteria,en dat vind ik minder sterk.

Ik heb 9 jaar geleden nogal wat inkomen naar voren gehaald (iets van 4 ton euries), gevolg daarvan was dat ik 9 jaar op een houtje moest bijten qua boeren. Je kunt nu eenmaal niet van 2 walletjes eten, en cashen gewoon doorboeren met dezelfde marges. Dat was een bewuste keuze. Je mag dus eigenlijk jaarlijks bijna 50 mille bij mijn inkomen optellen (zonder risico vanuit de luie stoel).

Dus boeren stond 9 jaar op een laag pitje, maar gelukkig kon ik m'n tijd (financieel) nuttiger besteden door wat anders te gaan doen. Dat meeste boeren een veelvoud van dit bedrag de laatste 9 jaar met melken hebben proberen terug te verdienen is hun goed recht maar dat dit bij de meeste boeren tot een financiele ravage heeft geleid blijkt wel.

Paar maandjes wat lagere melkprijs of DOC die 4 lullige centjes per liter minder uitbetaald en eerste boeren beginnen al te piepen. Dan heb je qua liquiditeit na 2 goede jaren een bijzonder wankel bedrijf. Kan er nix anders van maken.

Dat ik verder geen voorbeeld ben voor andere boeren wil ik graag zo houden. Laat mij maar lekker rommelen op mijn simpele manier. 35 cent vind ik een fantastische melkprijs, komt er hier bij 2 ton melk dikke 80.000 euro omzet binnen. Daar ga ik echt wel paar centjes aan overhouden. Lang leve de oude meuk.
gezienus
@jan is hobbyboer achter elk verhaal zit een verhaal zo doet idere zijn eigen ding had je een opvolger werd verhaal anders
oldhuus
Ja natuurlijk zit er Jan's bedrijf geen perspectief voor een opvolger, maar je ziet ook vaak genoeg dat 'opa' nog eem een dikke stal erbij moet bouwen 'omdat er een opvolger is', dan denk ik laat die opvolger maar eerst een 5 jaar kijken hoe het allemaal werkt gewoon werken in die ouwe bende geld in grond stoppen, d'r is vaak nog genoeg op andere dingen te verbeteren/investeren en dan kan ie daarna zelf nog wel naar eigen idee een nieuwe stal bouwen, hij/zij is tenslotte wel degene die het moet aflossen, van dat is Jan's bedrijf ideaal, alleen wat te weinig grond denk ik.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: dat ik 9 jaar op een houtje moest bijten qua boeren

Je moest niets, je ging bewust melken zonder dat daar arbeidsvergoeding tegenover stond.
jan is hobbyboer
Quote:
@gezienus: had je een opvolger

Ik was zelf in 2000 opvolger, 137.000 quotum....... Dus dat ik uberhaupt nog boer ben is al een klein wondertje. Mijn vader had dus wel een opvolger....
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Je moest niets, je ging bewust melken zonder dat daar arbeidsvergoeding tegenover stond.

Beetje zure reaktie van iemand die het wel gemaakt heeft als boer 😄.
Aangezien voor mij ook alles maar een gok was in 2006, iedereen riep toen dat het quotum in 2010 niets meer waard was ben ik maar wat koeien blijven melken. Das allemaal anders gelopen. 10 jaar niet melken en dan weer beginnen leek mij ook niet zo'n succes. Uiteindelijk heeft dat melken mij niets opgeleverd de laatste jaren behalve levensvreugde (ik vind koeien melken een hardstikke leuke hobby) en dat ik nog mijn eigen veestapeltje heb en dat ik in het boeren ritme ben gebleven. Voor de rest had ik net zo goed helemaal niets kunnen doen en nu weer beginnen.

Maar dat geldt voor nog ongeveer 20.000 boeren in NL, ook die hun bedrijf uitgebreid hebben tegen torenhoge schulden 😄. Ik hoef niet zo nodig te boeren, als het niet meer lukt of niet meer leuk vind dat boeren gaan we wat anders doen. Er is meer in het leven.
+5
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Beetje zure reaktie

Totaal niet zuur, dan ken je me slecht. Opvallend dat je vindt dat ik het gemaakt heb, tot nu heb ik alleen nog maar op de winkel gepast, net als jij.
Naar jouw mening schalen velen op terwijl dit financieel te weinig uithaalt. Los van het feit dat jij geen inzicht hebt in andermans boeken, maar alleen af gaat op huilverhalen in de agrarische Libelle: de pot verwijt de ketel enzovoort, omdat jij zelf al jaren marginaal in de weer bent. Mooi excuus over hobby en levensvreugde, maar dit geldt net zo goed voor de opschalers. Kijk maar eens zo'n reportage van nieuwbouw in de vakbladen: trots en enthousiasme spat er vanaf. Dus zelfs al staan zij er aan het eind van de rit financieel hetzelfde op als jij (niet mijn insteek...) hebben zij toch genoten van de bewuste keuze voor ontwikkeling van hun bedrijf.
+1
de hoef
@Jack Rijlaarsdam
heb je er wakker van gelegen .of moest je pissen
+1
pieta
Quote:
@jan is hobbyboer: Voor de rest had ik net zo goed helemaal niets kunnen doen en nu weer beginnen.

Had je dan ook een afnemer gehad voor de melk?
meelezer10
Quote:
@de hoef: heb je er wakker van gelegen .of moest je pissen

En jij de hoef een uur of half zes vindt ik ook vroeg zat.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@de hoef: wakker van gelegen

De hele week al kwakkelen met een virusje, jongens op school, dan weet je het wel... Lag dus om 20:15 op bed en vannacht er nog ff uit om af te stallen. Ik voer altijd nog een keer rond 24:00 uur vanwege de overbezetting.
+1
vofjagtenberg
@meelezer10
We hadden een klein feestje hier in de buurt, maar daar heb ik de hoef niet gezien.
oldhuus
@jan is hobbyboer
Ach en mocht je ooit stoppen kun je gewoon op je stek blijven zitten, stond er zo'n dikke stal dan kwam er een bord in de tuin..
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Had je dan ook een afnemer gehad voor de melk?

Dat klopt, dat was ook een argument om beetje te blijven melken. Zolang ik tevreden lid van RFC ben kan ik m'n melk gewoon aan de weg zetten en krijg ik paar weekjes later een mooie melkprijs. Als ik echt gestopt was zat er natuurlijk niemand op een bedrijf met mijn omvang te wachten. Dan moest ik gaan zelfzuivelen, en dat gun je niemand, zelfs mij niet.
meelezer10
Quote:
@jan is hobbyboer: ik m'n melk gewoon aan de weg zetten

Ik dacht dat het tijdperk melkbus al lang verleden tijd was. 😃
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@oldhuus: Ach en mocht je ooit stoppen kun je gewoon op je stek blijven zitten,

Als ik stop ga ik hier weg. Wat moet ik met zo'n grote keet als je zelf geen boer meer bent. Over jaar of 10 ga ik op zoek naar iemand die paar centen over heeft voor de hele toko. Ben niet emotioneel gehecht aan dit stukkie hier, alhoewel ik hier mooi woon.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Mooi excuus over hobby en levensvreugde, maar dit geldt net zo goed voor de opschalers.

Er is een klein verschil, omdat ik tijden mijn marginale bezigheden nog een flink inkomen er naast heb hoef ik me financieel niet zoveel zorgen te maken. De grote opschalers moeten leven van hun opgeschaalde boerderie. Dan wordt het risicoprofiel en de hoeveelheid stress en gedoe wel wat anders.
Verder is mijn enige agrarische informatiebron dit prikbord. Ik lees geen libelles en andere bladen die vol staan verkoop/productinformatie gesponsord door de adverteerder en superboeren met megabedrijven cq oneindige prutsers zoals ik. Dat heeft voor mij geen enkele toegevoegde waarde. Als je boert op mijn manier moet je toch alles zelf uitvinden, en daar beleef ik dan wel weer plezier aan.
+1
de hoef
Quote:
@vofjagtenberg: We hadden een klein feestje hier in de buurt

beter een klein feesje .dan een groot karwei
+2
George
Quote:
@Frans1: Dat vind ik wel leuk,George schopt maar tegen boeren waar de vrouw buiten de deur werkt en plust al jouw bijdrage's alsof jij de meesterboer bent,jij schopt maar tegen de rendementen waartegen gewerkt wordt,maar zelf pruts je maar wat

Ja als je met een miljoenenzaakje afhankelijk bent van het inkomentje van een uitwerkende vrouw is dat een erg slechte zaak , dat is een mening die overeind blijft. Tja en dat plussen en of minnen is ook wel duidelijk van wie je die oogst of niet. 😄
Farmer_
@George
Wordt tijd dat co eens gaat filmen bij jan hobby, kunnen we zien hoe het beter kan.
de hoef
@vofjagtenbergik zag net de muren al boven .het maaiveld uitkomen .of is het gezichts bedrog
oldhuus
@jan is hobbyboer
Ow ik ook niet ondanks mijn roots hier liggen 10 jaar geleden waren we bijna geëmigreerd, maar heb binnen NL nog geen mooiere plek kunnen vinden 😄
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Dan wordt het risicoprofiel en de hoeveelheid stress en gedoe wel wat anders.

Risicoprofiel ben ik met je eens, maar dat maakt het ook weer een uitdaging. Stress en gedoe vond ik het vooral in m'n zzp-jaren, altijd haasten om op tijd weg te zijn, in de gangbare werkuren voor een ander aan de gang dus eigen werk daarbuiten. Het thuisfront moet dan altijd maar paraat staan om veearts, vertegenwoordiger, klusjesman etc te woord te staan, 's avonds nog ff kuilgras snijden, klauwen bekappen of andere klusjes. Nee, laat mij maar zeer risicovol koeien melken en tussendoor nog tijd over om op een doordeweekse dag het vlees te snijden voor m'n kinderen.
de hoef
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: doordeweekse dag het vlees te snijden voor m'n kinderen.

hebben ze nog geen tanden dan
+1
vofjagtenberg
@de hoef
Klopt, een kwart van de putwanden staat. Jongens hebben er goed de gang in.
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Quote:
@jan is hobbyboer: Dan wordt het risicoprofiel en de hoeveelheid stress en gedoe wel wat anders.

Risicoprofiel ben ik met je eens, maar dat maakt het ook weer een uitdaging. Stress en gedoe vond ik het vooral in m'n zzp-jaren, altijd haasten om op tijd weg te zijn, in de gangbare werkuren voor een ander aan de gang dus eigen werk daarbuiten. Het thuisfront moet dan altijd maar paraat staan om veearts, vertegenwoordiger, klusjesman etc te woord te staan, 's avonds nog ff kuilgras snijden, klauwen bekappen of andere klusjes. Nee, laat mij maar zeer risicovol koeien melken en tussendoor nog tijd over om op een doordeweekse dag het vlees te snijden voor m'n kinderen.

Jij had het ZZP-bestaan duidelijk wat anders ingericht dan ik, en waarschijnlijk ook 3x zoveel koeien die ook nog eens volgens de moderne normen verzorgt worden. Ik heb soort van Flex-koeien, moeten zich maar beetje aanpassen aan de baas. Als ie keertje om 9 uur 's avonds thuis komt melken we wat later. Verder komen vertegenwoordigers nooit, dierenartsen 1x per 3 maanden en klauwbekappers laatste 5 jaar ook niet op bezoek. Keuren van koeien en andere onzin heb ik ook allang afgeschaft. Donderdag en zaterdag zijn boerderie dagen, dus tijd genoeg over. En verder hele goeie loonwerker, dus ik vind het prima te regelen. Vriendin doet inderdaad wat klusjes als zo nu en dan naar kalvende koe kijken (paar keer per jaar) en her en der wat winkelen, maar krijg nooit de indruk dat ze daar hekel aan heeft.

Ook hier geld weer, je kunt geen 2 bazen optimaal bedienen en dan is het makkelijk, met ZZP-en heb ik afgelopen jaren geld verdient en dan moet de rest (de koeien) zich maar beetje aanpassen. Dat lukt prima. Zorg dat je koeien hebt met wat vlees op de botten die zich niet al teveel weggeven, niet te moeilijk doen over dalinkje van melkproductie als het zo'n weer is als vandaag, etc. etc. Gewoon beetje relaxed boeren, maar dat staat niet meer in de moderne leerboekjes. Past ook niet bij een top financiering die vaak gebaseerd is op technische en financiele kengetallen. Daar scoor ik waarschijnlijk belachelijk slecht op.

Ben je al aan het bouwen trouwens?
jan is hobbyboer
Quote:
@oldhuus: @jan is hobbyboer
Ow ik ook niet ondanks mijn roots hier liggen 10 jaar geleden waren we bijna geëmigreerd, maar heb binnen NL nog geen mooiere plek kunnen vinden

Vrouw wil graag terug naar brabant, dus denk dat we die kant op gaan 😄
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Ben je al aan het bouwen trouwens?

Nope. 13 april wordt er weer eens over de vergunningen vergaderd in de Staf Ruimte en Duurzaamheid (ambtelijk geneuzel). Als daar akkoord wordt gegeven is de rest nog (een langdurige) formaliteit. Op dit punt hebben we echter al eerder gestaan...
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: je kunt geen 2 bazen optimaal bedienen

Ik ben te veel streber om dat niet toch te proberen.
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Op dit punt hebben we echter al eerder gestaan...

OK spannende weekjes dus. Ik zou daar trouwens ook niet geschikt voor zijn, die langdurige ambtelijke molen. De enige 2 dingen waar ik ooit vergunning voor aangevraagd heb, paardenstalletje zetten en betonnen mestputje van 600 kuub waren in paar weken met pennestreek geregeld. Moest stal alleen 2 meter verderop zetten dan aanvankelijk plan, dus maar w meter gedaan, iedereen blij. Achteraf ook nog wel handig dat er een gangetje zit tussen 2 schuren.
Ik ben uiteindelijk meer een doener, kan heel slecht tegen ambtelijke procedures. Succes ermee in ieder geval. Maar het wordt dus wel 2016 voordat de eerste schop de grond in gaat begrijp ik?
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Ik ben te veel streber om dat niet toch te proberen.

Tja en dan zou ik na verloop van tijd omvallen, da's nl voor mij niet met plezier vol te houden. En vanuit mijn uitgangspunt met 137000 liter quotum met top hypotheek en veel ouwe zooi bij start 15 jaar geleden was de kans dat ik ooit fulltime boer zou worden toch al vrij klein, dus moest wel iets bedenken waardoor het vol te houden was.

Ik heb trouwens allang de conclusie getrokken dat ik ook niet de gewenste capaciteiten heb voor een full time boer, ben geen echte manager. Bij mijn zzp-en ook wel eens team-lead geweest maar werd daar doodongelukkig van. Laat mij maar lekker rommelen.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: 2016 voordat de eerste schop de grond in gaat

Fiscaal gezien is het wel weer grappig om voor oudjaar alvast wat te rommelen en als echt alles vanaf nu mee zit kan de omgevingsvergunning week 32 op de mat vallen. Door schade en schande wijs geworden ga ik daar maar niet vanuit. Dit kalenderjaar moet echter wel lukken.
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Fiscaal gezien is het wel weer grappig om voor oudjaar alvast wat te rommelen en als echt alles vanaf nu mee zit kan de omgevingsvergunning week 32 op de mat vallen. Door schade en schande wijs geworden ga ik daar maar niet vanuit. Dit kalenderjaar moet echter wel lukken.

Ik hoop het voor je, maar volgens mij ligt week 32 midden in de vakantie, werken en ambtenaren is al geen goede combinatie, werken in de vakantie door ambtenaren zie ik helemaal niet gebeuren. Voor eind van jaar zal toch wel lukken.

Dus voor volgende winter 200 koeien melken. Blijf het een stoer plan vinden. Hoeveel grond heb je eigenlijk in gebruik?
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Hoeveel grond heb je eigenlijk in gebruik?

Nu 60 ha, maar da's niet zo belangrijk. Gaat er om hoeveel er straks onder zit. Wel afspraken/toezeggingen, geen handtekeningen, dus dat is nog een verrassing.

Week 32 is optelsom van inspraaktermijnen e.d., verwacht niet dat ze voor mijn vergunning van zomerreces terug komen. Andere kant, kan me ook niet voorstellen dat een gemeente met 98.500 inwoners een hele afdeling enkele weken tegelijk op vakantie laat gaan.
storm
@Jack Rijlaarsdamals ik het zo lees Jack ben jij dit jaar nog niet aan het bouwen.
Daar durf ik wel een kratje bier op te zetten!!m
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@storm: Daar durf ik wel een kratje bier op te zetten!!

Ik drink nauwelijks meer, dus maken we er een doos Tompoezen van? Als de put gegraven wordt dit jaar kom jij ze brengen, wordt het niks breng ik ze bij jou langs.
pieta
@Jack Rijlaarsdam
Tja, als het niks wordt heb je natuurlijk ook tijd zat. 😄
de hoef
@Jack Rijlaarsdam
zit er voor ons[de jury] ook nog wat aan ?
ricardo
@Jack Rijlaarsdam
Ik hoop dat je je buik rond eet van de gekregen Tompoezen 😃
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@de hoef: zit er voor ons[de jury] ook nog wat aan ?

Vanzelf, als @storm een flinke doos meeneemt, zit er voor jullie ook vast wat bij.
+8
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@storm: als ik het zo lees Jack ben jij dit jaar nog niet aan het bouwen.

Jij had gelijk. Nog geen cm verder gekomen... Doe maar een pb met je adres, dan zorg ik voor Tompoezen.
+3
vofjagtenberg
@Jack Rijlaarsdam
Siert je wel, om er nog even op terug te komen.
+2
de hoef
@Jack Rijlaarsdam
stuur je het adres ook effe na de jury door .
neem ik jachtenberg ook mee ,kan zijn vrouw terug rije
+2
vofjagtenberg
@de hoef
Moeten we wel opschieten. Maandag stap ik op het vliegtuig, de laatste centen opmaken. 😃
+1
cs-agrar
Quote:
@de hoef: neem ik jachtenberg ook mee ,kan zijn vrouw terug rije

Mag je na meerdere tompoucen ook al niet meer rijden dan??
+1
vofjagtenberg
@cs-agrar
Ik heb nog airmiles over.
+2
de hoef
@cs-agrar
jack lust geen bier !
wij wel
de hoef
Quote:
@vofjagtenberg: ik op het vliegtuig,

ga ik toch samen mee maris
meelezer10
@de hoef
Dan moet je haar zus ook meenemen. Kun je tamminga ook uitnodigen.
vofjagtenberg
@de hoef
Van je familie moet je het maar hebben.....
gezienus
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Nog geen cm verder gekomen

wat is de reden jack
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@gezienus: reden

Lange procedures, misverstanden, flaters, werkweken van drie dagen, interne onenigheid en ga zo nog maar ff door. Los je het ene probleem op, komt er weer een andere ambtenaar met een visie, 7 maanden na insturen (en accepteren) van de tekening. Aanpassen kost niet alleen geld, maar ook veel tijd. Alles wordt besproken in diverse commissies, vergaderen eens in de twee weken. Stukken dienen door interne ambtenaren minimaal een week van tevoren verstuurd te zijn. Paar uur te laat en je hebt weer twee weken aan je broek. Verder maar geen details, alles kan tegen je gebruikt worden.
gezienus
@Jack Rijlaarsdam
je zorgt dus voor werkgelegenheid voor de amtelijke draaimolen
paul1
@Jack Rijlaarsdam
Je moet het groter aanpakken, dan mag het wel

bd.nl/regio/zaltbommel-e-o/…
+2
vofjagtenberg
@meelezer10
Je zal haar tante bedoelen. Als Karst haar zus ziet, komt hij nooit meer in de stal.
meelezer10
@vofjagtenberg
zou ook kunnen het is weer een tijdje geleden dat het daar over ging.
+6
pieta
pussy
En jongens ... wat dachten jullie van de doc boeren ....... 4 cent minder dan de anderen , lala
+15
gezienus
Om daar zo lustig om te doen dat doc 4 cent minder betaald Met je lala . je zult er maar bij zitten
3 speen
Wel gauw open dag bij dmk we gaan met de bus
Coen
Hoorde iets van 18 april met DOC naar DMK ?
gezienus
Coen weet je ook welke fabriek julie gaan bezoeken
Coen
@gezienus , hoorde gisteren iets van een ontvangen brief die een DOC-leverancier had gekregen.
zal volgende week nog eens nader op de inhoud vragen 😄
gezienus
@Coen had een vermoeden dat jij leverancier was van doc
+2
Jaap40
Ik blijf nog steeds van mening dat de DOC melk in Nederlandse handen moet blijven. Voor doc als bedrijf misschien beste om met dmk te fuseren. Kan goed zijn dat er voordelen voor het oprapen liggen voor DOC.

Maar dat de Duitsers dan de Nederlandse kaas wereldwijd kunnen verkopen.... Lijkt mij een slecht perspectief voor de totale Nederlandse kaashandel.
Farmer_
DOC zal waarschijnlijk gewoon verder draaien onder eigen naam.
Jaap40
Wat denk je farmer, dat de Duitsers deze kans voor open doel niet gaan inschieten? Natuurlijk gaan zij gebruik maken van de Nederlandse kwaliteiten en de naam. Misschien nemen ze frau Antje er ook bij over..... Allemaal kansen.
3 speen
Denk dat fc geen intresse heeft in doc
+1
Jaap40
Wat niet is kan nog komen. Van de mededingingsautoritet zou het moeten kunnen. Die zullen best inzien dat de prijs wereldwijd wórdt bepaald.
Onnodig schade oplopen door een aanzienlijk deel melk in Duitse handen laten vallen is niet wenselijk voor de Nederlandse zuivelsector.

Ben benieuwd welke zuivelondernemingen deze kwestie inmiddels al onderzocht hebben. Kan me ergens niet voorstellen dat deze kwestie niet is onderzocht. Er is vast een gerenommeerde strateeg die hier uitgebreid onderzoek naar heeft gedaan voor FCDF.
Jaap40
Staan ook nog een paar doc opmerkingen tussen zo na 8 maanden. Zou de strateeg van RFC al een conclusie getrokken hebben?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
108
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
3