120 biggen dood door mestgassen

120 dode biggen gevonden in stal Ospel
vrijdag 27 maart 2015 - 9:16

In een stal in Ospel werden vrijdagochtend rond 7:30 uur veel dode biggen gevonden. Uit voorzorg werd de stal direct gesloten en de brandweer ingeschakeld.
De brandweer trof in de stal 120 dode en nog 100 levende biggen aan. Dankzij metingen en verder onderzoek kon de brandweer de oorzaak snel achterhalen.............. (zie link)

Deel dit topic

Reacties

tijgernest
Oorzaak voor het ongeval was een probleem met de voerinstallatie. Hierdoor is een grote hoeveelheid vers voer in de mestput terecht gekomen. Als gevolg hiervan is een grote hoeveelheid mestgassen vrijgekomen. De biggen zijn waarschijnlijk overleden door een combinatie van het giftige H2S (waterstofsulfide / zwavelwaterstof) en het verstikkende kooldioxide

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , biggen , brandweer en mestgassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0