Melkveehouder Stamsnieder uit Geesteren verwelkomt einde melkquotum

Het melkquotum is sinds vandaag afgeschaft. Dat betekent dat de melkproductie niet meer aan een maximum is gebonden. "Ik ben er blij mee en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet", zegt melkveehouder Ewald Stamsnieder uit Geesteren.
Stamsnieder is één van de vele melkveehouders die het einde van het melkquotum aangrijpt om zijn bedrijf uit te breiden.

De stal is enkele jaren geleden al uitgebreid van 120 naar 200 plaatsen. De afgelopen maanden is het aantal koeien uitgebreid van 150 naar 180. "Ik verwacht door te groeien naar 190 koeien en jaarlijks 1.6 miljoen liter melk te produceren", zegt Stamsnieder.

Radiointerview: rtvoost.nl/nieuws/default.aspx/…

Deel dit topic

Reacties

ijssel
Blij zijn is wel leuk,nadeel ervan is dat het ook nog een keer kan tegenvallen,in den haag is gebouwd aan een stevige handrem, tis nu afwachten hoe hard er aan getrokken wordt.
oldhuus
Ja mooi, maar er staat bij de banken nog steeds voor 4 miljard aan hypotheken uit voor melkquotum, tot 2004 werd er zelfs nog geadviseerd om grond te verkopen en duur quotum aan te kopen.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
Coen
Dan maar snel herfinancieren en aflossingsvrij maken want anders ontstaan er liquiditeitsproblemen 😄
Frans1
Quote:
@Coen: dan maar snel herfinancieren en aflossingsvrij maken want anders ontstaan er liquiditeitsproblemen

Dan sta je er al niet goed meer voor als dat nodig is 😞
+1
3 speen
Volgens mij heeft groeien nu totaal geen zin meer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melk , melkquotum , melkproductie , melkveehouders , melkveehouder en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0