Stierkalf wordt 'martelaar' voor #Boerenhaters

Iedereen is een product van zijn opvoeding, walgelijk om te lezen hoe een kind van vegetarische ouders een stierkalf tot martelaar maakt, of zal dit door haar achternaam komen 😄??.

Dierenvriendin Lucia van Kuijen, dochter van dierenrechtenactiviste Rosella D’Angeli van EDEV heeft vandaag een kalfje uit de melkveehouderij vrijgekocht, nadat zij afgelopen week met school bij de boer op bezoek geweest was. Veel leerlingen vonden het verschrikkelijk te zien dat de kalfjes niet bij hun moeder stonden.

Lucia wil met het redden van het kalfje een belangrijke boodschap aan mensen meegeven. Haar boodschap is dat dieren pijn en angst kunnen voelen. Om koeienmelk te kunnen drinken moet een koe elk jaar een kalfje krijgen dat meestal binnen 48 uur na de geboorte wordt weggehaald bij zijn of haar moeder. Zowel de kalfjes als de koeien lijden een vreselijk bestaan dat eindigt in het slachthuis. Lucia wil dat mensen overstappen op een diervriendelijke leefwijze en dus zonder het eten en drinken van dierlijke producten. Het is niet alleen beter voor de dieren. Ook het milieu wordt dan ontzien van de gigantische CO2 uitstoot die de dierhouderijen veroorzaken.

Meer: piepvandaag.nl/lucia-10-koopt-kalfje-vrij-na-drama… en metronieuws.nl/binnenland/2015/…

Deel dit topic

Reacties

+1
ijssel
Het kind wordt nu al gehersenspoelt door de moe,laat gaan gewoon rustig verder lopen,geen aandacht aan geven.
+16
Greetje
Je kunt als boer ook de keus maken om geen vee aan kinderen te verkopen..
+5
zeppmann
Misschien wel leuk om het verhaal te volgen en hoe het lieve stierkalfje een hele grote bul ( met horens en zonder ring) wordt. Eens kijken hoe ze dat probleem oplossen. Het wordt volgens mij een levensgevaarlijke situatie.
huub
Die dierengekkies redden zich overal mee, dat de stoer zo groot en agressief wordt komt van alle hormonen die ze toegediend krijgen 😉
+2
hofmiddelburg
Heeft dat meisje dan een UBN-nummer?
Zoniet, is zij volgens mij in overtreding.
arjankok-
Grote kans dat het stierkalf gewoon bij de veehouder in de kost blijft
friese koemelker
Zit nu in het pension voor zielige koeien in de hoeve in friesland.
+2
oldhuus
En waarom moest dat kalfje moederziel alleen in een trailer zo'n tyfuseind afleggen met dit weer, had toch ook wel mooi even op de achterbank vervoert.
weurding
En zo wordt de boer weer als hebzuchtig neergezet
+1
oldhuus
Ja niemand die het verhaal kan controleren naïeve kinderen, op welke UBN is ie overschreven en hebben ze wel een Bedrijfsgezondheidsplan, bedrijfsbehandelplan, een geborgde dierenarts. Ik vind alles best liever naar de mester dan dat ie in een soort Amsterdamse kinderboerderij beland!!
parool.nl/parool/nl/…
+1
friesboertje
UBN******
Koeienrusthuis de leemweg.

Heb uit voorzorg ubn maar weggehaald.
Nick83
En dan vraag ik me af wie dat betaald. Want zo'n stier, als je die niet slacht, moet hij elke dag gewoon eten hebben, onderdak en er moet zowat een halve ha grond voor hem zijn mestwet-technisch. En hij levert nix op. Allemaal kosten, zonder dat er iets verdient word. En die kosten lopen alleen maar elk jaar op, doordat alles duurder word. Ik zou zeggen: zo'n koeienrusthuis gaat op dn duur vanzelf een x failliet en dan gaan alle beesten alsnog naar de slacht.
Druk
@Nick83
Bert Hollander en zijn bedrijf leeft van uitkeringen, giften, donaties en legaten
weurding
@Nick83 zonder wachtwoord kom je nooit in een ander zijn ubn bestand
oldhuus
Rusthuis.. Ik vraag me af hoe lang die stier daar nog blijft lopen, die meneer is zeker ook niet levensmoe of hij heeft (nog) geen ervaring met een Holstein-stier.
Nick83
@weurding
Dan moet er wel een wachtwoord ingesteld zijn. Meeste UBN nummers zijn niet voorzien van een wachtwoord. Het is een optie die men zelf in moet stellen. Bij dit ubn nummer is ook geen wachtwoord ingesteld. Na invoeren ubn ben je gewoon direct in hoofdmenu. "Kies 1 voor geboorte. Kies 2 voor" enz...
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Nick83: Bij dit ubn nummer is ook geen wachtwoord ingesteld.

Ik vind het eigenlijk een kinderachtige opmerking, je zadelt namelijk de eigenaar van de rusthoeve moedwillig op met een I&R probleem, terwijl hij ook gewoon maar een boterham probeert te verdienen. Ok, je doet het niet zelf, maar er is nu vast een muiter die het wel ff gaat proberen.
weurding
@Nick83 dus dat heb je al geprobeerd?

#waj nie wilt dat oe geschiedt, doe dat ok een aander niet#
+1
ricardo
Die veehouder van wie het kalf was had ook even verder moeten kijken dan z'n neus lang was denk ik als het verhaal op waarheid berust.
Jannus
Ze mag van mij voor die prijs ook de stierkalveren komen halen
hookwood
Als ik de foto in de Telegraaf bekijk was het we een BWB stiertje.
david2
Wat voor datum is het vandaag????????????????????????????
weurding
Uitzending van gisteren
david2
Staat vandaag in de telegraaf......
pieter w
En dat op 1 april
Greetje
Na wat google werk kom ik er achter dat het clubje igg wel echt bestaat.

Sentimenteel en achterdochtig sekte achtig, bij elk dier wat ze zien beginnen ze te huilen en de Nederlandse overheid is corrupt wanneer tegen agressieve activisten opgetreden wordt.

Niet echt een gevaar lijkt me..
oldhuus
Ach is toch zelfde liedje als waarom al die dierenasiels zo vol zitten, zo'n Husky-pup lijkt zo schattig hé in de Belgische hondensupermarkt. En dan later is ie niet te houden meer dus het asiel maar in. En als het asiel vol zit??
cs-agrar
Dan bind je hem aan de boom in het bos, z'n natuurlijke omgeving..
+2
Marco de 1ste
Dus je hebt een rusthuis voor de oude dag voor koeien?? Betekend dat je dan niet aan de regels hoeft houden, denken die mensen boven de wet te staan?
nl er ontbreken nogal wat oornummers bij die koeien. Ook staan zij aangebonden in de stal dat is toch helemaal vloeken in de dierentalibanse kerk. Foei
koeienrusthuis.nl/beeld/video.html/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , stal , koeien , melk , koe , milieu , kalf , dieren , uitstoot , boer , CO2 , boerenhaters en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
3