Belgische melkveehouders betreuren afschaffing melkquota

Gisteren protesterende melkveehouders in Brussel: deredactie.be/cm/vrtnieuws/… (video)

Deel dit topic

Reacties

jg
Fonterra leden willen opstappen ivm te lage melkprijs, Doc kraakt en zoekt een nieuwe partner, Firstmilk wordt geholpen door de Schotse overheid, de britten vrezen het inzakken van de melkprijs..... Allemaal te vinden op boerderij.nl

Gaat goed met de zuivel ???

In Nederland heeft Rabo weer 400 miljoen euro bij verstrekt.

Denen trekken rus. boycot niet langer...
+3
ijssel
1 april.bevrijdingsdag? ik denk dat we zo weer int gevang zitten.
Grasbaal
De NMV was ook bij de bij actie in Brussel, na al die jaren moet je niet blijven hangen in plannen zoals vrijwillig de productie beperken lijkt mij:

Vlaggen halfstok, zuivelcrisis op de loer

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) heeft samen met boeren uit geheel Europa deelgenomen aan een symbolische wake pal voor het Europees Parlement. De vlaggen van de Europese landen hingen halfstok. Kaarsjes werden gebrand uit vrees voor de toekomst van de melkveehouderij. Het lot ligt nu in handen van de zuivelindustrie.

De demonstranten waarschuwden politici dat zij niet over geschikt instrumentarium beschikken om in de toekomst een melkcrisis te voorkomen. Door het opheffen van de Europese melkquota zijn melkveehouders hun productie flink aan het opschroeven. Daardoor gaan de melkprijzen hoogstwaarschijnlijk kelderen. Ondertussen moeten melkveehouders wel aan allerlei nationale regelgeving en vergaande eisen van de zuivel voldoen. Zonder gedegen crisisinstrument zullen veel melkveehouders in zware problemen komen.

Daarom blijft de European Milk Board (EMB) vasthouden aan het invoeren van een Markt Verantwoordelijkheid Programma (MVP). Met dit MVP worden boeren in tijden van crisis ter verantwoording geroepen om te handelen in lijn met de vraag uit de markt. Meer concreet; boeren die in een overschotsituatie er vrijwillig voor kiezen minder te produceren krijgen een bonus. Wie juist meer gaat produceren moet een Markt Verantwoordelijkheidsheffing betalen. De huidige lage melkprijs toont overduidelijk de noodzaak van een Markt Verantwoordelijkheid Programma aldus Irene van der Sar, zuiveldeskundige NMV.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN