Illustratie van: Thijs-4620
8

Ervaringen met hydrocultuur?

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum, maar zie dat dit een actief forum is dus denk ik zet het toch maar hier op.

Voor school ben ik bezig met een werkstuk over beplanting. Nu had mijn vader het recent dat ik wat moest schrijven over hydrocultuur. Ik kan hier wel het e.e.a over vinden maar dit wordt volgens mij vooral gebruikt op kleinere schaal, kantoorbeplanting e.d.: deze club doet bijv. hydrocultuur beplanting: businessgreen.nl/ staat ook wat meer informatie over hydrocultuur op hun site, of zie anders bijgesloten wiki link. (nl.wikipedia.org/wiki/Hydrocultuur/)

Nu heeft het mijn interesse gewekt en ben ik me wat gaan verdiepen in dit hele gebeuren. Waar ik benieuwd naar ben is of dit nou ook weleens wordt gebruikt bij boeren, voor landbouw o.i.d? Of zoiets als semi-hydrocultuur. Lijkt mij wel een innovatief iets, maar goed ik weet er weinig van dus wellicht is het helemaal niet toepasbaar.

Groetjes en bedankt,
Marc

Deel dit topic

Reacties

+1
Welkom Marc,
Het idee voor een werkstuk over hydrocultuur is niet zo heel verkeerd, de plaatsing van je vragen op dit prikkebord is wat ongelukkiger,
Als je iets weten Wilt over koeien, mest, grondbewerking, tractoren en subsidie ontvangen, zit je hier goed, het antwoord op jouw vragen kan wel eens tegenvallen op dit forum, zoek het dan meer in plantenteelt-hoek.
Succes
Heb er zelf ook al eens aan gedacht:
Een grote loods met meerdere verdiepingen en zo per laag een grasmat (voetbalstadion idee). Hele jaar rond max gras verbouwen. 5 hoog? > ca 150.000kg ds/ha/jaar?

zo maar een idee.
Staat er 1 te koop in Spanje.

agrarisch.tweedehands.net/veehouderij/…
@DirkdVGP Mest erin, gras eruit, een manier van omzetten waarvan we weten dat het werkt. Interessante case ook voor mensen die regelgeving voor ons bedenken.
Best een idee om over door te filosoferen.
Het idee van grote loodsen extra op een boerenerf staat mij niet aan.
Misschien een mogelijkheid om te combineren met vrijloopstal.
Ondergronds in kelder gras verbouwen en op 'maaiveld' nivo de koeien.
En dan de grasmat op en lopendbandje langs het voerhek van de koeien. zou dat ook onder de definitie weidegang vallen. 😄
+2
Niet verwarren met hennep dan 😄
Hoi Allemaal,

Nog bedankt voor jullie reacties 😉 Werkstuk is inmiddels al afgerond, was niet helemaal het juiste forum dit inderdaad maar heb veel info vanuit andere forums. Ben nog altijd benieuwd wat de ontwikkelingen gaan worden in de toekomst.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2
ONDERWERPEN