Het verhaal achter rauwe melk kan bijdragen aan waardering voor de sector

Een wijnsommelier is expert op het gebied van de smaak van wijn. Een koffiebarista is dat als het gaat om koffie. Maar als we kijken naar het basisproduct melk lijkt smaak een ondergeschikte rol te spelen. Dit terwijl elk glas melk anders smaakt en een eigen verhaal heeft.

Tijdens ‘Melksmaak(t)’ ging de eerste melksommelier van Nederland, Bas de Groot, op zoek naar de kansen van melkdifferentiatie voor het behouden en vergroten van de waardering voor het basisproduct melk. Zo’n twintig zelfzuivelaars en melkkenners – vertegenwoordigers, wetenschappers en culinaire experts – komen op 17 april op boerderij de Beekhoeve in Kamerlingen bij elkaar om de mogelijkheden hiervoor te verkennen.

- Thomas van Gaal, redactie The Milk Story

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , boerderij , zuivelaars en rauwe melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0