Foto-moment op de boerderij.

Enige tijd terug stonden er in een ander topic prachtige foto's van de jaren '70 als ik het goed heb, mooi om te zien.
Wellicht zijn er meer prikkers die een foto willen delen van "op de boerderij".
Als start, hieronder, onze bijdrage alvast.

Deel dit topic

Reacties

+3
Campagne
Onze Nederlandse MRIJ-koeien in het Franse voorjaarszonnetje in de bongerd.
Grazers
Staat daar op de achtergrond het graan al weer een meter hoog?
Campagne
@Grazers, dit graan, tarwe, is laat gezaaid. In december pas, is nu zo'n 40 cm hoog. De gerst schiet hier nu net in de aar en het koolzaad heeft zijn hoogtepunt qua bloei alweer gehad.
+1
Campagne
Koolzaad in de Mayenne in Frankrijk.
Greetje
Wij waren rond de pasen normandië, ook heel veel koolzaad in bloei daar. Het lijkt steeds meer te worden, is dit een interessante teelt in Frankrijk tegenwoordig?
Campagne
@Greetje, koolzaad is vaak noodzakelijk ivm de vruchtwisselingseisen, 1 op 4 teelt. Het is een vrij gemakkelijk gewas, een ander soort gewas waarbij je andere bestrijdingsmiddelen kunt gebruiken ivm resistentie. Het heeft een redelijk opbrengst met een goede prijs.
+1
huub
Een goede bodemverbeteraar, wortelt diep en door het erg lange groeiseizoen van 10-11 maanden krijgt de bodem rust omdat de boer dan geen schade aan kan richten 😉
Iemand een linkje naar dat andere topic?
+1
Greetje
@campagne bedankt voor de info, ziet er weelderig uit daar bij jou.
johndeere6230
Hier een plaatje van de koeien halen toen ze een week buiten liepen ongeveer.
+1
johndeere6230
Laat maar zitten, hij heeft er geen zin in :|
Campagne
Koeien halen.
+1
Campagne
Koeien halen.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Campagne: Koeien halen.

Foto van vorig jaar? Jullie molken toch niet meer.
Campagne
@Jack Rijlaarsdam, we leveren geen melk meer maar melken er nog 1 maal daags zo'n 30 van de 80 voor melk voor de kalveren, die we extra aangehouden hebben. Omdat we nog genoeg kuilvoer hadden en de prijzen nog niet goed genoeg waren om ze weg te doen, hebben we al onze koeien nog. Vanaf volgende week gaan er koeien weg.
+1
Hobbyhouder
Lakenvelders
+2
pieko
Bij ons lopen de koeien op Bevrijdingsdag ook buiten.
Campagne
Mooi ook die knotwilgen in het land.
Campagne
Gisteren pinken naar buiten gedaan, bij een koppel droge koeien in. Geen één door het draad gelukkig.
paul1
Waren ze voor het eerst buiten ?
Campagne
Ja, ze waren voor het eerst buiten, een goed jaar oud. Omdat we vorig jaar veel koeien hadden, en s'zomers de grasgroei hier vrijwel stil ligt, houden we de kleine kalveren dan binnen, rustiger en beter te bewerken. Op de foto zie je achter de bomen de mais het land al groen kleuren, daarachter koolzaad van 1.80 meter hoogte.
Cornelis
Wat ga je met de dieren doen? Volgens mij melk je niet meer.
Campagne
Nee, we melken niet meer, maar dat was toch niet geheel ingecalculeerd, dus het vee loopt er nog. Vorig jaar wel alle MRIJ vaarskalveren kunnen verkopen aan een franse boer die een ander ras zocht wat meer rendabel is, hij had al HF's, Montebeliarde's en Normandiers maar vond nog niet wat hij zocht. Nu drinken alle kalveren volop echte melk en zullen met een 6 maanden hun doel bereikt hebben, en het oudere vee hebben we opgegeven voor de zoogkoepremie, ze beweiden de oncourante stukken waar je verder toch niet veel mee kunt, en daarnaast is het wel ons "eigen" vee, waar we niet zomaar één, twee drie afstand van (kunnen) nemen.
Geitenboer
@Campagne
Die vindt het dan waarschijnlijk nooit.
Campagne
@Geitenboer wellicht is ie nu tevreden en hoeft niet meer verder te zoeken 😉.
paul1
Dan tref je het wel dat ze niet door de draad gaan.
Campagne
Nou @Paul1, vanochtend nog 8 erbij uit gedaan en toen is er een door het draad geknapt, maar gelukkig bleef ie in het goed perceel. Scheelt denk ik dat ze bij de droge koeien in het land kwamen.
gezienus
@Campagne
heb mischien wat gemist, Maar als ik zo vrij mag wezen om te vragen waarom gestopt met melken
Campagne
@gezienus, hier in Frankrijk is het sinds 1-1-2015 verplicht een melkleveringscontract te hebben met je melkverwerker. In ons geval BEL. Deze contracten bepalen dat je je quotum van voor deze datum behoud, maar nu met een +5% of -5% leveringsplicht, zonder prijsgarantie en in ons geval voor 7 jaar. Dat zagen wij niet zitten, alle vrijheid kwijt met veel plichten en weinig rechten.De producenten organisaties lijken meer het uitvoerend-orgaan van de fabrieken te zijn in de praktijk dan dat ze opkomen voor de boeren. Nu met de vrije markt, het einde van het melkquotum, vinden wij deze constructie veel te risicovol voor de producent, er is weinig bijsturing mogelijk qua leveren. Vandaar in het kort samengevat.
duitser
@Campagne
waar haal je nu je inkomen dan van?
+1
MTSTAMMINGA
@Campagne

Aware bouwde in Heerenveen en niet in Frankerijk
Terwijl in Frankerijk meer goedekoopemelk voor handen was
+1
Campagne
@MTSTAMMINGA, ook al zou Aware in Frankrijk bouwen dan werd het er voor de boer nog niet beter van, want ze zullen de hier geldende prijs ook betalen. Ze zullen hier wel niet gekomen zijn omdat de Franse boeren over het algemeen niet van plan zijn veel meer te melken. Daarnaast is het zo dat in Bretagne, een Chinese baby-melkpoeder fabriek gebouwd wordt, de grootste van Europa, waarvan de melk door Sodiaal geleverd moet worden. De Chinesen betalen Sodiaal twee cent de liter minder dan de marktprijs. Ga er maar aan staan. Hierbij een link (helaas in het Frans):letelegramme.fr/economie/….
Campagne
@duitser, we gaan een deel van onze MRIJ-koeien als zoogkoeien houden en hebben onze akkerbouwtak uitgebreid. We zien in de nabije toekomst niet dat met melken veel meer overgehouden zal worden bij het toenemende aanbod en de oplopende kosten. Dan daarbij, nu blijven we wel vrij en het is minder arbeidsintensief op deze manier.
+4
cs-agrar
Zal ff met je mee doen campagne
de hoef
Mooi spul cees .en een prachtig perceel
zandhapper
Mijn bijdrage
zandhapper
Opnieuw proberen
+3
spotmelker
Nog meer opbrengst.
aldert
Kijk,dat lijkt er tenminste op,hoe hoog staat t bij jullie ?Hier een kleine meter.
+1
spotmelker
Hier de resultaten van vorig jaar.

vvbflevoland.nl/data/documents/…
mlkvhoudr
@spotmelker

mooi man. Hoe moet ik het zien is het een tussenteelt voor de mais aan ?
+2
mlkvhoudr
@mlkvhoudr

hakselen hier in de regio :

+1
spotmelker
@mlkvhoudrKan als tussenteelt maar na 1 keer maaien blijft de rogge weg en nemen het italiaans raai en engels raai het over. Voordeel is dat je vroeg een hoge opbrengst hebt en geen dode stoppel, dus ook vlot een volgende snede. Daarna wordt het italiaans ook dun en moet het engels raai het doen. Het is nog een beetje zoeken naar de ideale verhouding.
huub
Waarvoor gebruik je die meters?
spotmelker
1 kleine meter gebruik ik i.c.m. met een stikstofbol op de fronthef. Dan heb je geen veren nodig maar kun je de maaier op een bepaalde druk over de grond laten gaan. De andere zit tussen de hefcilinders en is handig bij kunstmest strooien. Bij deze komt 1 bar overeen met 22 kg kunstmest. Wel een grote en glycerine gevulde meter nemen, die zijn stabieler.
jan 1
Vannacht aan de gang geweest dus:)
gezienus
Schovel machinist jarig ??
mlkvhoudr
Geen idee gezienus
de hoef
Optocht gehad 5 mei hier hangen ze er ook nog aan
Campagne
Triticale op 20-5-2015 om 20.30 uur.
Campagne
Triticale 20-5-2015 om 20.30 uur. Lukt niet om de foto te plaatsen, helaas.
+2
Campagne
Dit is onze Triticale op 20-5-2015 om 20.30 uur.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
53
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN