Einde ledenstop en omzetsprong voor DeltaMilk

Einde ledenstop en omzetsprong voor DeltaMilk
De coöperatie hanteert nu een beperkt aannamebeleid, aldus voorzitter Teunis Sterk. Tussen de 10 en 20 nieuwe leden zijn weer aangenomen.
DeltaMilk heeft nu ruim 170 leden. Er is veel belangstelling om lid te worden, maar er gelden duidelijke eisen. Wie lid wil worden, moet in het Groene Hart zitten en moet een grondgebonden bedrijf hebben met minstens 400.000 kilo melk en moet weidegang toepassen. Ook blijft de eis gelden dat bij toetreding 5 cent per 100 kilo melk moet worden ingelegd.
DeltaMilk heeft in de ruim 5 jaren sinds de overname van de kaasfabriek in Bleskensgraaf goed geboerd. Sterk: "We hebben altijd een melkprijs betaald in de top-drie van Nederland."
Uit het jaarverslag 2014 blijkt dat de netto-omzet vorig jaar met 21 procent is gestegen, van €180 miljoen naar ruim €217 miljoen. De bruto-marge is met bijna 13 procent gestegen, het resultaat na belasting is meer dan verdubbeld en steeg van €147.000 naar €320.000.
Zie verder
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
5 cent per 100 kg melk grappig =400 € voor 800000 kg
jan is hobbyboer
3 ton winst bij een omzet van 200 miljoen is ook precies 0.15% winstmarge, hoezo creatief boekhouden. Om dit een verdubbeling van de winst te noemen zegt veel over de (kritische) kwaliteit van de Boerderij journalist, maar als journalist bij deze adverteerders brochure wordt dat natuurlijk ook niet verwacht.
arie.j
Ja, ik heb bij dergelijke winstcijfers ook het gevoel van creatief winst wegwerken
Zeker bij een bewering dat ze bij de top 3 in Nederland met de melkprijs horen.
Greetje
Voor echte goede kritische journalistiek moet je denk ik toch een papieren krant kopen, en dan nog..

Maar mooi dat het DeltaMilk goed gaat, daar heeft iedereen baat bij.
Cornelis
Quote:
@arie.j: "We hebben altijd een melkprijs betaald in de top-drie van Nederland."

CONO, Rouveen en FC dan?
jan is hobbyboer
Quote:

FC bestaat niet meer, hier in de buurt hebben we FC Twente, daar wordt je ook niet vrolijk van.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: FC bestaat niet meer,

Wie maakt er dan melkgeld naar je over? FrieslandCampina toch?
3 speen
Fc twente is ook wel eens een keer goed geweest net als doc

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , belasting , weidegang , deltamilk , coöperatie , groene hart , overname , grondgebonden , marge en kaasfabriek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2