Hoger vetpercentage met tegen bladvlekkenziekte behandelde mais

Uit een proef van Schothorst Feed Research blijkt dat het voeren van maïs wat tegen bladvlekkenziekte is behandeld, 0,10 procent hoger vetpercentage geeft. Dit komt neer op een verhoging van de voerefficiëntie van 0,03 kilo meetmelk per kilo drogestof.

Deel dit topic

Reacties

+1
wotan2
BASF moet en zal zijn (voor de boer onrendabel) middel slijten met welke strategie dan ook, trap er niet in mensen.
meelezer10
Sorry moest een plusje zijn.
oldhuus
Je kunt natuurlijk ook een maïsras met een hoge bladvlekziektetolerantie kiezen!
+2
George
Ik vraag me af of je zo'n proef net zoals veel andere proeven 100% betrouwbaar kunt uitvoeren. Ik heb vorig jaar maispercelen gezien die gedeeltelijk gespoten waren om te kijken of er verschil was waar te nemen. Dat verschil was echter niet te zien , helemaal niks zelfs. Dus kies gewoon een goed maisras en bewerk en bemest de grond goed dan kan deze bespuiting achterwege blijven.
+8
de hoef
Nou het helpt echt wel
ik was vorig jaar alleen al van plan om het te gaan spuiten ,en ook een tiende vet meer dit jaar
+2
zandboer
Na vele proeven, is mijn conclusie, kies een ras met een hoge resistentie tegen bladvlekkenziekte. Ze willen koste wat kost dit spul verkopen. Volgens mij weten ze zelf dat het middel weinig effect heeft.
+1
yeti
Vanaf week 49 was het gemiddeld vet% in de geleverde melk ook bijna 0,1 hoger. Hebben ze zeker allemaal dat middel gebruikt! 't Is maar wat je wilt zien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Mais , melk , voerefficiëntie en meetmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0