Strijd om #DOC in cruciale fase

Directeur Marc Ligthart van DOC Kaas stelt dat er collega-kaasbedrijven zijn die het fusieproces met DMK willen frustreren. 'Sommige partijen hebben er belang bij dat de fusie niet doorgaat en proberen de stemming onder de leden-veehouders - en de uiteindelijke stemming over het fusievoorstel - negatief te beïnvloeden', zegt Ligthart in een vraaggesprek met het ledenblad.

Meer: fd.nl/ondernemen/1103717/…

Deel dit topic

Reacties

HFfan
Wens ieder veel wijsheid toe.
tukker12
Wijsheid is voor stemmen!!
pussy
Trouwens bijna niemand geweest op de a ware avond , strijd lijkt gestreden
cjw73
Dan moeten jullie nog wel voor stemmen hè.
kaas
Ja en wel 2 derde van de stemmen voor stemmen
gg
Quote:
@undefined: pussy - 3 uur geleden
trouwens bijna niemand geweest op de a ware avond , strijd lijkt gestreden

Jij of jullie wel dan?
pussy
Ben ni geweest , heb mijn maaier startklaar gemaakt , hehe
Coen
Bron: NO

A-ware: 'Voordeel meerdere centen per kilo'

'Krachtenbundeling van A-ware en DOC Kaas kan leiden tot een prijsverhoging van meerdere centen per liter melk voor DOC-leden', stelt Corine Kroft van A-ware.

Volgens A-ware kan samenwerking met DOC Kaas naar schatting jaarlijks 20 miljoen euro opleveren op het gebied van logistiek en productie.

'Daarbovenop komen de voordelen van krachtenbundeling door verbreding van het assortiment en verkoop van Hollandse kaas.' Dit zou leiden tot een hogere melkprijs.

Alternatief fusie DMK
Tientallen leden van DOC Kaas bezochten deze week de eerste twee bijeenkomsten van A-ware over samenwerking, als alternatief voor de voorgenomen fusie tussen DOC en DMK (Deutches Milchkontor).

Melkprijsgarantie
A-ware is bereid om DOC-leden een melkprijsgarantie te geven van minimaal de melkprijs van DMK. Ook zouden leden de volledige zelfstandigheid behouden.

'Wij geloven dat een goede verwaarding van BGA-kaas (Beschermde Geografische Aanduiding) meerdere centen per liter melk meer oplevert. Dit op voorwaarde dat dit goed commercieel wordt neergezet' , stelt Croft.
+1
Cornelis
Het zou leiden tot een hogere melkprijs en wij geloven in. En ze bieden zelfs minimaal de DMK prijs. Gezien de hoeveelheid herrie die A-Ware maakt bieden ze in mijn ogen niet heel veel...
gg
Het kan, Zij geloven, Kan leiden, Verbreding jawel in kaas, Melkprijs DMK.
Tjonge jonge dit is overtuigend.
gezienus
Dmk .melkprijs mei blijft gelijk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fusie , kaas , doc-kaas , doc en dmk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN