Illustratie van: René

Mais laat spuiten kost opbrengst

Laat spuiten van maïs kost opbrengst. Maïstelers doen er daarom verstandig aan om onkruidbestrijding op bladstadium twee uit te voeren. Dit adviseert Agrifirm Feed.

Deel dit topic

Reacties

huub
Moet er wel wat te spuiten zijn, onze mais is het twee baldstadium al wel door en het land is nog schoon.
+2
jan is hobbyboer
Te weinig of teveel water en te weinig zon kost ook opbrengst. Sommigen denken volgens mij echt dat de gemiddelde boer een randdebiel is. Dit is toch geen nieuws. Ben blij dat ik nooit van dit soort onzin verkopende vertegenwoordigers/relatiebeheerders op de stoep heb staan. Zij gaan om 5 uur naar huis, jij kunt later je werk afmaken omdat je overdag naar dit soort onzin hebt zitten luisteren.
+2
oldhuus
Vorig jaar was het hier spuiten zodra het land het toeliet, maar was veelal te laat dat zag je wel in de opbrengst en veel onkruid bij het hakselen daarom gewoon alles ploegen heb je het minste onkruid.
Hebben wel een paar op tijd geprobeert, maar dan op dubbellucht konden ze de spuitmachine er weer uit trekken.
+4
lekboer
Allemaal adviesen vanachter bureau als je vroeg zaait en grond heb waar zwarte nachtschade in voorkomt moet je niet vroeg spuiten zo is bij iedere boer en streek wel iets eerst in het land kijken dan een oordeel niet iets zeggen om in het nieuws te komen ben het helemaal met je eens oldhuus
+1
vette piet
Onkruidbestrijding in mais gaat het beste bij groeizaam weer, het is nu te koud.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Mais en agrifirm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN