Illustratie van: de-wit

Totale melkaanvoer april plust 6,5 procent

De totale Nederlandse melkaanvoer over april ligt 6,5 procent hoger in vergelijking met maart. Dit blijkt uit cijfers van Rijksdienst Voor Ondernemende Nederland (RVO).

Deel dit topic

Reacties

+2
meelezer10
April dit jaar maar 1,2 % meer tegenover april vorig jaar. dat valt nog mee.
ejb
De boeren die konden doorschuiven hebben dit ook gedaan en dan heb je al minder melk in maart en meer in april en dat is al ruim 3% verschil tussen maart en april.
hans1980
Verwacht zelf wel blijvende stijging tot 10%
krachtvoer boeren doen er alles aan om boeren veel te laten melken
en de boeren willen wel zonder belemmering komt er wel 50-100% meer melk
+1
Cornelis
Zo weinig maar hans?
HFfan
Zijn nu in 2015 ook veel vaarzen en oude koeien die op termijn nog naar de slacht gaan, dus zal allemaal best meevallen.
Nico96
Aan mij ligt het niet, ik lever nu minder als vorig jaar.
hans1980
En zo denkt iedereen 10% is toch peanuts
+2
Cornelis
Ik lever bijvoorbeeld veel minder en ik ken er meer. Er zijn ook zat stallen die gewoon vol zitten en de gemiddelde leeftijd van de boer is hoog. Komt bij dat niet een ieder op veel meer werk zit te wachten.
Campagne
@Cornelis,
waarom lever je nu veel minder? Vorig jaar kon je gratis geld krijgen door te verhuren en niet zelf te melken, nu het niets oplevert lever je wel minder. Waarom? Maar ook het aflossen van de oudere garde boeren zal meer koeien en meer melk betekenen, want om het dure land te bekostigen zullen jonge boeren meer vee per ha. moeten neerzetten dan de vorige boer voor mogelijk hield.
HF fan, veel boeren hebben de laatste 2 jaar alle jongvee aangehouden om nu los te kunnen, dan gaan ze die dieren niet nu naar de slacht brengen, en de (mindere) oudere dieren zijn dit voorjaar al geruimd vanwege onverwachte(?) superheffings perikelen.
Cornelis
@Campagne Koeien doen het wat minder op de derde en vierde snede van vorig jaar. Heb er ook wat minder. Komt vanzelf weer goed. Heb op dit moment geen zin in allerlei kunstgrepen om mijn dieren op te jagen. 😄
HFfan
@Campagne
Is net wat cornelis aangeeft, stallen zitten vol, ook bij heeel veel 55plus boeren ivm dierrechten enz. Zogauw de melkprijs nog wat zakt en voer schaars gaat worden, wil je niet weten hoeveel oudere mindere koeien ineens voor de slacht weg gaan.
Campagne
@HFfan
Oudere boeren hebben hun stal wel vol, maar hebben geen stallen voor een veebezetting van 4+ gve per ha. En wat moeten zij met dierrechten, zij zitten er niet op te wachten, zij willen niet uitbreiden en bij de voorziene lage melkprijs is wat minder koeien houden en wat minder kosten maken misschien wel de beste oplossing.
HFfan

Dus? En in deze periode lopen de koeien toch massaal buiten??
+1
pieta
@Campagne
Als je je stallen vol hebt en op leeftijd bent kan ik me voorstellen dat je enorm graag dierrechten wilt. Als ze verkoopbaar worden heb je iets meer te verkopen. Degene die wil uitbreiden heeft wss liever geen dierrechten want dan moet ie die kopen. Wel zal de invoering van dierrechten invloed kunnen hebben op de grondprijs. Dus of het een voordeel oplevert is maar de vraag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , melkaanvoer en aanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN