Slim idee om ratten te weren

Leghennenhouders Wout en Lilian Zanders van pluimveebedrijf VOF Zandberg in het Limburgse Oirlo ontwikkelden een simpel maar doeltreffend middel om (zwarte) ratten te weren uit hun pluimveestallen. Rondom het bedrijf bevestigden ze stroommatten van 40 centimeter hoog. Die beginnen vlak boven de grond en staan onder stroom door middel van een afrasteringsschrikapparaat. Volgens Zanders is het systeem ook geschikt voor de melkveehouderij, met name rond de kuilen.

Deel dit topic

Reacties

storm
Totale waanzin, komt er dan ook een vliegengordijn boven zodat er ook in vlieg meer in de stal komt? Wij leggen hier de ratten zout op de staart en vangen ze dan, heel doeltreffend????

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , grond en stallen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1