Koeien in de wei, dat is Nederland - #Volkskrant

Wie heeft dit artikel gelezen?:

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Maar de consument wil weer koeien in de wei, voor het mooie oer Hollandse plaatje. Oh ja? Maar betalen daarvoor?

Jongvee en droge koeien kan ook prima. Dit zou een toelaatbaar compromis moeten zijn ten opzichte van melkkoeien weiden.
Weidemelk moet dan wel zijn geld gaan opbrengen anders mergelen we de Nederlandse veehouderij uit ten opzichte van buitenland.

200 + koeien weiden valt niet mee......
+4
pa
Quote:
@Jaap40: 200 + koeien weiden valt niet mee......
Melk je er toch wat minder. Melkprijstechnies ook wel handig!!
Jaap40
Er moeten er meer van eten he, van die +200 dus minder melken is zeker geen optie. Is het ook niet zo hoe lager de prijs hoe harder er gemolken wordt?
pa
Welterusten m,n beste
Quote:
@Jaap40: Er moeten er meer van eten he, van die +200 dus minder melken is zeker geen optie. Is het ook niet zo hoe lager de prijs hoe harder er gemolken wordt?
+1
weurding
@Jaap40
dat is ook zo als de prijs hoog is, de nieuwe ming dynastie, (meer is nooit genoeg) 😃
Wilbert
Quote:
@Jaap40: Maar de consument wil weer koeien in de wei, voor het mooie oer Hollandse plaatje. Oh ja? Maar betalen daarvoor?

Ik word vrij treurig van dit soort one-liners... Er is meer in het leven dan geld en als bedrijf heb je ook met andere belanghebbenden rekening te houden. Naar de toekomst toe is een goed imago essentieel met een daaraan gekoppelde goede melkprijs.
+1
jan w
Er is de laatste jaren veel gedaan op het gebied van milieu en dierwelzijn. Alleen tot op heden zien ze er in de land en tuinbouw niets, maar dan ook niets van terug.Het is allemaal leuk en aardig wat de burger wil, als de consument er nu ook eens voor ging betalen. maar dat is er niet bij!
jg
"de consument krijgt voorgespiegeld dat kwaliteit tegen dumpprijzen te koop is en zo ongeveer iedere industriebranche krijgt meer waardering als de agrarische sector: er zit dus iets scheef in onze maatschappij".

Zo is het , echter de melkveehouders die meer melk dan de vraagtoename op de markt brengen zijn de hoofdoorzaak. Zij geven de retail/consument de kans te kopen tegen dumpprijzen.
HFfan
Eerst moet de consument maar is wat extra voor die melk gaan betalen.
+3
weurding
@HFfan
dat wordt moeilijk , het is er immers "zat"
matt
Quote:
@HFfan: Eerst moet de consument maar is wat extra voor die melk gaan betalen

Zolang de boeren maar als gekken blijven melken kan de consument
betalen en eisen wat die wil..
+2
hofmiddelburg
Je moet niet onderschatten hoeveel waarde China hecht aan het feit dat wij de koeien weiden.

Het besef van hoe belangrijk weiden is, komt pas als we er massaal mee stoppen.
Farmer_
En china bouwd zelf stallen met duizenden koeien, schijnbaar intresseert het hun niets.
hofmiddelburg
Waarom willen ze zo graag onze producten?
Om dat ze geloven dat onze (weide)melk gezonder is, dan hun megabedrijven-melk.

Daarom is imago zo belangrijk.
spotmelker
@hofmiddelburgDat zal wel met het melamineschandaal te maken hebben. Als dat weer een beetje vergeten is en ze het te duur gaan vinden moeten we oppassen dat ze niet het stokje overnemen en wij de textiel en scheepsbouw achterna gaan. Voor jubelstemming is het mij nog te vroeg maar imago kan inderdaad veel goeds doen.
Farmer_
@spotmelker
Ze willen het stokje overnemen, daarom zetten ze grootschalige melkvee bedrijven op, weide imago heeft er niets mee te doen, het gaat hun er meer om dat in NL en DLD de controle op een melk product veel hoger ligt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN