PvdD: Ganzenschade is normaal bedrijfsrisico

Elk jaar zijn er miljoenen extra nodig om de schade te vergoeden en dat terwijl de meeste schade niet wordt vergoed:

Er zijn volgens de PvdD genoeg diervriendelijke korte termijn alternatieven om de schade door ganzen te beperken, zoals het creëren van opvangpercelen voor ganzen met vervangende aantrekkelijke gewassen, bijvoorbeeld luzerne en tarwe in de buurt van de productievelden en graslanden. Ganzen kunnen geweerd worden op de productiegebieden, door onder andere het gebruik van robot roofvogels, lasers, drones e.d. en worden daardoor aangetrokken naar voor hen aanlokkelijke opvanggebieden. Agrariërs kunnen voor deze percelen een vergoeding krijgen. Op deze manier worden productiegebieden minder aantrekkelijk gemaakt en de percelen met vervangende gewassen, juist aantrekkelijk. Voor grootste deel is het, net als bij weersomstandigheden, in veel gevallen gewoon een kwestie van normaal bedrijfsrisico. En is er alsnog sprake van een uitzonderlijk geval van schade, dan kan deze gewoon worden vergoed.

Meer: blikopnieuws.nl/2015/…

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Geniaal die partij voor de Dieren
+1
horstink
Dan komen ze vast helpen verjagen?! Je hebt er een dagtaak aan!
+13
meelezer
Waar de meesten de 1e snede aan de bult hebben zijn er ook die moeten wachten vanwege ganzen. De volgende foto is genomen op 17 mei.
En dergelijke plaaggeesten kun je maar beter direct ruimen.

De partij van de dieren weet niet waar ze over praten!
weurding
En dan nog de ellende van die stront in je kuil 😞
+8
huub
Afgeschoten worden is ook een bedrijfsrisico voor de gans?
gerrie-hul
Het is algemeen bekend dat er veel te veel ganzen zijn Maar voor de PvdD ga de boeren helpen om het ganzenoverschot te helpen verdwijnen Maar ja dat is tegen het zere been
Grasbaal
Er is volgens mij ook niemand die beweerd dat het vergassen "leuk" is voor de ganzen:

LEEUWARDEN - De inwoners van Friesland moeten getuige kunnen zijn van het vergassen van ganzen. Dat vindt de Partij voor de Dieren.

Statenlid Rinie van der Zanden wil dat het provinciebestuur, als dat kiest voor vergassing, film- en geluidsopnamen maakt.

,,Deze beelden moeten op de website van de provincie komen, zodat alle inwoners van Fryslân kunnen zien wat dit populatiebeheer in de praktijk betekent. De ganzen zijn in de rui en kunnen dan niet vliegen. Ze worden met hun jongen op een hoop gedreven. Daarbij raken ze in paniek, worden in een hok gedreven en vervolgens vergast.

Bron: lc.nl/friesland/…
+1
meelezer
@Grasbaal admin - 2 uur geleden
Er is volgens mij ook niemand die beweerd dat het vergassen "leuk" is voor de ganzen

Maar dat is een zekerheid bij ieder nieuw leven. Ieder individu dat geboren word zal vroeg of laat ook een keer een levensbeëindiging meemaken. Dat hoort bij het leven. Alleen hebben de meeste dieren een functie in het ecosysteem, terwijl ganzen dat niet hebben. Dus nu vergassen zorgt er voor dat er minder nieuw leven komt wat dan weer niet vroegtijdig beëindigt hoeft te worden.
Nico96
Misschien is het een beter idee om een poelier bij het vergassen aanwezig te hebben, en het vlees aan de consument beschikbaar te stellen. Het zou zomaar heel druk kunnen worden.
RTSR97
Als het voor ons een risico is dat we schade oplopen door dat er ganzen landen op ons land, is het voor de ganzen een risico om te landen op ons land
gerrie-hul
Lees ook dit Organisatie actie Lelystad hekelt vergelijking ganzen met vergaste Joden Hoe ver kun je zakken ????
bron www.destentor.nl/ flevoland

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tarwe , robot , pvdd en bedrijfsrisico geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0