Illustratie van: Sammy2004

A-ware waarschuwt DOC-leden voor wachtlijst

A-ware maakt in een persbericht nadrukkelijk duidelijk dat ze geen nieuwe boeren kunnen gebruiken. Dit doet ze om te voorkomen dat DOC-leden vóór een fusie met DMK gaan stemmen, om vervolgens via een verkorte opzegtermijn de fusieorganisatie te verlaten.

Deel dit topic

Reacties

3 speen
Zo te zien krijgt kaas toch nog gelijk
Word vervolgd , WAT EEN SOAP, een ander mag wel in het bestuur zitten.
+1
Jaap40
Het lijkt wel of doc kapot gemaakt moet worden door aware.
+4
Cornelis
Dit is wel een heel doorzichtige actie van de Kon...... A-ware.
+2
ejb
Dat is het niet als je informatie had over het grote aantal aanmeldingen van de laatste tijd. En dan zijn er blijkbaar nog DOC leden die denken dat Anker de fabriek niet vol krijgt, diegene die dat denken hebben dus onvoldoende informatie

Bovendien vind ik het geen gek idee als een paar onafhankelijke deskundigen eens alle beschikbare informatie en voorstellen eens op een rijtje gingen zetten en beschikbaar stelde voor de DOC boeren. en volgens mij hoeft dat niet zo lang te duren en dan kunnen ze behalve op emotie ook stemmen op feiten en cijfers. (zie andere topic)
Jaap40
@ejb

Och toch @ejb, als overstapper van FC naar noorderlandmelk leverancier te worden moet je toch wel een aardige kronkel in het hoofd hebben om hier je mening over doc dmk fusie te hebben.
ejb
@Jaap40
toen het nog FCDF was, was het nog goed. dus volgens mij is jou kronkel nog vele malen groter dan die van mij.

Over de overstap van FC naar Noorderlandmelk. daar sta ik nog steeds voor de 100% achter, heb ook altijd gezegd dat het financieel over meerdere jaren niet uitmaakt maar dat ik het vooral gedaan heb om de dingen er omheen en dat heb ik hier op prikbord in verleden al meer dan genoeg over gezegd en voor mij is dat afgesloten en ga ik ook niets meer over zeggen.

verder heb ik nergens een mening gegeven over de evt. fusie DOC DMK alleen heb ik gezegd dat de DOC leden heel goed in staat zijn om zijn een afweging te maken. zoek het maar na.
wat ik de laatste week op dit prikbord zie is dat er van alles en nog wat langs komt en ook deels absoluut niet waar is. verder zijn er een aantal wel erg bezig om anderen te overtuigen van keuze DMK. en zoals al gezegd van een aantal onwaarheden die hier op prikborden als waarheden verkondigd te worden ben ik nu van mening dat een paar onafhankelen inschakelen een goede zet zou zijn en dat zegt niets over de uitslag van keuze waar de DOC leden voor staan. maar blijkbaar komt er dan informatie naar boven die jou niet past anders had jij niet zo gereageerd zoals je nu gedaan hebt
Jaap40
@ejb
FCDF / fc whatever niet goed? Pffffffff
Niet erg geloofwaardig ejb.

u bent noorderlandmelk leverancier he. Levert aan aware...
Cornelis
Quote:
@ejb: een paar onafhankelen inschakelen een goede zet zou zijn

Hiermee geef je toch aan wat DOC leden zouden moeten doen?
ejb
@Cornelis
Klopt.

Mijn mening is de laatste week gewijzigd en dat na aanleiding van de gebeurtenissen de laatste week.
Jaap40
@Cornelis
Maar ejb heeft een ander belang als het belang van doc lid. Zijn mening is daarom noorderlandmelk / aware gekleurd. Vanuit dat belang is de objectiviteit van ejb al helemaal verdwenen.
ejb
@Jaap40
Als jij een klein beetje op de hoogte was geweest dan wist jij dat ik in het najaar van 2014 al geschreven had dat Noorderlandmelk een ledenstop had en dat onze prijs niet gekoppeld is aan DOC maar aan FC. En een uitspraak van een oud voorzitter in het blad Veeteelt zegt niets over mening van Noorderlandmelk want die heeft geen mening dus zodoende ben ik ongekleurd en ik bied mij al helemaal niet aan als onafhankelijke.

maar als ik jou goed begrijp is het beschikbaar hebben van alle informatie in het voordeel van AWare????.

Ik gun overigens de DOC leden een goede fusiepartner welke dan ook. Maar ik hoop niet dat ik over een paar jaar de topics van deze week moet opzoeken om prikkers aan uitspraken te herinneren.
+1
Cornelis
@ejbDe DOC leden zijn wijs genoeg om zelf een besluit over hun toekomst te nemen, hierbij wens ik hen alle succes.
+1
Cornelis
@ejbJe kent zoals de meesten niet alle inns en outs dus waarom hier een verkapt stemadvies geven?
+1
ejb
@Cornelis
geef helemaal geen stemadvies vooral ook omdat ik bewust geen enkel voorstel bestudeerd heb. Hoop alleen wel dat de stemmers wel alle ins en outs weten.

en misschien hoop ik wel dat ze gewoon DMK stemmen als dat tot gevolg geeft dat het rust geeft voor lange tijd in de zuivel.

Maar dit is geen prikbord van DOC boeren hier mag iedereen prikken die zich aan de regels van de webmaster houd, ook RFC leden mogen hier gewoon prikken want ook zij hebben belang (garantieprijs) en dan heb je blijkbaar een ander belang dan de DOC leden maar volgens mij willen wij allemaal dat de DOC leden een zo hoog mogelijke melkprijs gaan ontvangen en de weg daar naartoe is eigenlijk niet belangrijk.
+1
storm
Hmm, ik hoef niet te kiezen als RFC-boer die in het verleden de goede keus heeft gemaakt en zijn coöperatie trouw is gebleven.
Veel van de toen opgestapte collega's zitten nu bij DOC en mogen weer kiezen, ik wens jullie allemaal veel wijsheid!!!
pussy
Tja . is een puinhoop
+2
kaas
Is geen puinhoop directie van doc maak er puinhoop van gewoon onafhankelijk bedrijf uit laten zoeken wat het beste is en dat het de leden goed voor leggen wat allemaal de mogelijkheden zijn en dan pas stemmen maar ze zitten weer op ram koers.
Jaap40
De bedoeling van aware is verre van positief voor doc leden
+1
kletspraat
Als die wacht lijst net zo lang is als die keer dat ze 100 naar 200 miljoen eigenmelk gingen.dan hebben ze de wachtlijst binnen een dag na het pers bericht weggewerkt.
gezienus
Lees dat je bij a ware contracten afsluit Voor melk kan iemand zegen voor hoe lang en bin je ook lid of gewoon leverancier
3 speen
Word wel spannend nu met amwb wet en melkfabrieken voor het kiezen
kletspraat
Als de wachtlijst bij aware te lang word kunnen ze wel naar hochwald Bolsward. die hebben waarschijnlijk melk nodig door dat de groei van eigen leveranciers tegen valt (door melkveewet/fosfaadplafond).anders kan ik me niet voorstellen waarom ze 2 dagen voor de stemming nog met een voorstel komen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fusie , dmk en a-ware geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN