Open brief Jan Anker - A-WARE

Jan Anker geeft het nog niet op:

Adempauze en voorstel tot uitwerken alternatieven onder onafhankelijk voorzitterschap Aalt Dijkhuizen:

Geachte leden van het bestuur van DOC Kaas,

Geachte meneer Schimmel, meneer Volker, meneer van den Hurk, meneer Mensink, meneer Prins, meneer Jonker en mevrouw Koopmans van Dalen,

De afgelopen weken is veel gebeurd rondom de aankondiging van een mogelijke fusie tussen DOC Kaas en DMK. Diverse partijen, waaronder Royal A-ware en Hochwald, hebben aangegeven een goed alternatief te kunnen bieden op de fusie met DMK. U als bestuur heeft dus een ideale onderhandelingspositie in deze cruciale fase. U kunt werken aan de beste oplossing voor de korte en lange termijn als gaat om afnamezekerheid en een goede melkprijs voor de leden.

Uitwerken alternatieven onder leiding van onafhankelijk voorzitter Aalt Dijkhuizen
Ik begrijp dat u als bestuur in een lastig parket zit. Gelet op de onomkeerbaarheid van de beslissing zou het getuigen van sterk bestuurderschap als u de stemming uitstelt en de tijd neemt om de alternatieven te laten uitwerken. Ik ben van mening dat het mogelijk moet zijn om binnen een paar maanden de voorliggende alternatieven, inclusief harde garanties, uit te werken en ter goedkeuring aan de leden voor te leggen. Ik stel voor dit proces onder onafhankelijke leiding plaats te laten vinden. Mijn suggestie is om de heer Aalt Dijkhuizen hiervoor te benaderen. Als boegbeeld van Topsector Agri & Food en voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR heeft hij veel kennis van de internationale agrifoodsector. Daarnaast heeft hij geen belangen in de zuivel en staat daarmee boven alle betrokken partijen. Ik ben ervan overtuigd dat deze aanpak leidt tot de beste oplossing voor de leden van DOC Kaas die kan rekenen op het grootst mogelijke draagvlak. Mocht een andere onafhankelijk voorzitter uw voorkeur hebben, dan is dat uiteraard prima.

Als directie van Royal A-ware staan wij open om, onder leiding van een onafhankelijk voorzitter, zonder voorwaarden vooraf en met een open agenda, dit proces in te gaan.

Wij begrijpen dat binnen een coöperatie de leden het laatste woord hebben en zullen het besluit van de leden van DOC Kaas respecteren.

Met vriendelijke groet,
Koninklijke A-ware Food Group

Jan Anker
CEO

Deel dit topic

Reacties

3 speen
Word nou wel wat seriuezer
+1
mlkvhoudr
cjw73
Ja morgen houdt het op als jullie allemaal voor stemmen hè! !!
Jaap40
Jammer heer Anker, beetje triest deze wanhoopspoging.
DOC LID
Dit is geen wanhoopspoging op deze manier kunnen we in alle rust de alternatieven bekijken. we hebben allemaal het zelfde belang een goede melkprijs op de korte en lang termijn en om op deze manier een juiste beslissing te maken over het lot van DOC lijkt mij niet verstandig. Er is in mijn ogen door het bestuur van DOC nooit serieus naar andere alternatieven gekeken, gezien de reactie van Hochwald.
maar mischien moet je dit nog even zien van rtv-denthe

rtvdrenthe.nl/nieuws/leden-doc-kaas-verwarring/
robotboer
En morgenmiddag zegt hij (als het niet doorgaat) jullie wilden niet samen met aware dus bekijk t maar!!
+1
kletspraat
Door niet te komen op de informatie bijeenkomsten van aware hebben de leden van doc al hun mening over jan anker laten blijken.
kletspraat
En dan komt Aalt Dijkhuizen er achter dat DMK de beste oplossing is.
en weer heel veel tijd verspeeld
Melkie
Vast ook een vriendje van Jan Anker, gezien het feit dat hij deze man aanbeveelt..
kaas
doc mag ook een onafhankelijk persoon aanwijzen zegt hij toch jullie hebben oog kleppen op anker wil het beste ook voor de doc leden en ik vind de uitspraak van het doc lid zeer goed uitstellen deze stemming of tegen stemmen
douwe2
@kaaskrijg je betaald van A-ware om steeds maar negatief te reageren op de fusie met dmk op dit prikbord. Wat maakt jou dat uit welke keuze de DOC leden maken?
Melkie
Laat DOC en zijn leden in zijn waarde. Deze brief getuigt (wederom) van alleen het eigen belang en mentaliteit van Jan Anker. Hij doet niets met het feit dat er zeer weinig DOC leden naar de bijeenkomsten zijn geweest. Dit zegt ook iets over de manier hoe deze man met zijn eigen achterban omgaat. Houd er over op! Dit is alleen een laatste (wanhoops) poging om lekker dwars te gaan liggen.
3 speen
Wat voor belangen heeft jan anker volgens jullie dan bij doc
kletspraat
In de huidige overvolle kaasmarkt is er aan de verkoop kant geen winst te behalen. dus moet jan anker aan de inkoop kant aan goed koope kaas zien te komen en dat is gemakkelijker door doc uit te hollen en daar goedkope kaas weg te halen.
en door een dalende doc melkprijs word het nog gemakkelijker om winst te maken.
kletspraat
Zo zijn de wetten van de handel. de ene zijn dood de ander zijn brood. jan anker is groot geworden met de handel en is daar ook goed in .maar de winst houd hij wel op zak.
david2
@3speen ALLEEN de melk
cjw73
Das een dom antwoord. Ben jarenlang in de zuivel sector werkzaam geweest en melk is er overal in Europa in ruime mate te verkrijgen hoor daar zijn geen leden voor nodig.
En verder maakt het mij weinig uit waar jullie morgen voor kiezen.
tukker12
Grote punt is:
Waarom zou een cooperatie(lid) zich uitleveren aan een particulier(jan anker) bedrijf die als doelstelling heeft winst te maken voor haar aandeelhouders (en dat zijn dus niet de melkvceehouiders)
En waarom zouden we dan een deel van de winst gunnen aan externe aandeelhouders (pensioenfondsen en vermogenbeheerders) Laten we toch het geld in ewigen hand houden en met een solide (DMK) cooperatie fuseren
kaas
Gaat wel om jou netto melkprijs en als die hoger is dan bij a-ware dan bij dmk dan is dat belangrijkste
kletspraat
Dat moet aware nog maar bewijzen.
kaas
@kletspraat
dmk moet het ook bewijzen en die draaien al langer en kan nog steeds niet de doc melkrijs uit betalen en 5 cent lager vdan rfc .ik ben negatief op dmk omdat de melkprijs van de dok boeren niet zal stijgen eerder dalen maar de toe komst zal het leren
kaas
@kletspraat
ja dat moet a-ware ook nog bewijzen maar die draait nog maar net met de kaas fabriek dmk al jaren en die betaald ook belabberd uit net zo als rfc die ook verlies draait in de kaas divisie ,
en ik denk maar weet het wel bijna zeker dat a-ware de kaas veel beter tot waarde kan brengen dan dmk die hebben 4 jaar geleden ook veel beloofd en er is ook niks van uit gekomen ,ja dat ze 4 jaar lang achter gesloten deuren met deze overname bezig zijn geweest.
+1
diezel
Quote:
@kaas: ja dat moet a-ware ook nog bewijzen maar die draait nog maar net met de kaas fabriek

Als buitenstaander, die de soap volgt, zou je bijna denken: HELP, man en bedrijf in nood! 😞
+2
MTSTAMMINGA
@kaas
De beste betaler is de eerste die een keer niet betaalt 😞
+1
tukker12
@MTSTAMMINGA
Goed gezien!
lange termijn, daar gaat het om
kletspraat
@kaas
waar is jan anker dan zo bang voor?
+1
Coen
@kletspraat , wat is de werkelijke reden dat Jan Anker op het allerlaatste moment nog zoveel tweespalt zaait ?

maar DOC-ers heel veel wijsheid vandaag en vooral niet achterom blijven kijken maar de neus vooruit 😄
tukker12
Waarom zou die netto melkprijs bij A-ware hoger zijn??
Daar vloeit een deel van het geld naar aandeelhouders (Niet melkveehouders)
+1
arjan_kok
Rare actie zo'n open brief, jantje anker woont bijna naast voorzitter arjan schimmel, hij kijkt vanuit zijn landhuisje zo op de stallen en koeien van hem, dan moet het kleine moeite zijn om ff te buurten
Coen
Maar horen je ook tot de zelfde kerk ?
3 speen
Volgens mij liggen die 2 elkaar niet zo
+2
puntertje
Éen ding weet je zeker, mocht DMK, de nu door DOC-bestuurders geliefde, strategie gaan wijzigen, dan heeft DOC daar verdomd weinig tegen in te brengen als zeer kleine partij. Bij Aware is dat ook wel zo, maar dan wordt de discussie beperkt tot hoe de marges verdeeld worden, en daar kun je vooraf gemakkelijker afspraken over maken. Het is natuurlijk niet zo dat DMK op korte termijn de DOC-kaas gemakkelijk even weg zet tegen een hoge prijs. Dan kan Jan Anker beter, sterker nog, die is bezorgd of hij nog aan voldoende kaas kan komen. Maar ja hij wil liefst zelf de marge houden.
Maar aangezien de consumentenprijzen nooit veel dalen bij kelderende kaasnoteringen, maakt Aware bij slechte melkprijzen waarschijnlijk meer winst. In die zin kunnen pieken en dalen wel worden gedempt bij een samenwerking.
En dat Duitsers een strategie zomaar kunnen veranderen kunnen de klanten van de Deutsche Bank beamen.
gezienus
Quote:
@: Dan kan Jan Anker beter, sterker nog, die is bezorgd of hij nog aan voldoende kaas kan komen. Maar ja hij wil

Denk eens over deze zin na wat er op de kaas markt dan gebeurt
puntertje
Ik ben in ieder geval niet zo naïef om te denken dat de kaasnoteringen dan omhoogschieten. Verdringing bij de retailer gaat altijd ten koste van de producent, er is echt geen tekort aan kaas.
gezienus
[@puntertje er is echt geen tekort aan kaas.

Waarom maakt die man zich dan zorgen ?
3 speen
Geloof dat we maar beter op onze eigen winkel kunnen passen word het zat dat gezemel over defusie
de hoef
Je hoeft ook niet mee te doen
ik vind het altijd interessant ,om te weten hoe andere mensen denken .
en dat pik je hier zo op
3 speen
Vind het niet geloofwaardig meer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , fusie , kaas , zuivel , wageningen-ur , doc-kaas , doc , coöperatie , dmk , aalt dijkhuizen , a-ware en vrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
87