Meer dan 86 mln kilo Melkvee fosfaat!

Deel dit topic

Reacties

jg
Met de verdere uitbreiding van de melkveestapel na 01 01 2015 hebben we de 173 mln ook fors overschreden.
pussy
Gewoon grondgebonden , niks anders , probleem opgelost
hellup
De produktie houd geen rekening met verwerking/export. deze moet je nog van de produktie afhalen dan ben je weer onder het plafond
jg
Misschien moet je je even goed inlezen in deze materie.
Grasbaal
De fosfaatproductie op melkveebedrijven kwam in 2014 uit op 86,1 miljoen kg fosfaat. Dat is een stijging van 5,5 miljoen kg, ofwel bijna zeven procent, ten opzichte van 2013.

Dat blijkt uit een nieuwe prognose die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendmaakte. De melkveesector komt daarmee uit boven het zelf vastgestelde sectorplafond van 84,9 miljoen kg fosfaat.

Nationale plafond net niet overschreden
De totale Nederlandse veehouderij produceerde in 2014 172,3 miljoen kg fosfaat. Het nationale fosfaatplafond van 172,9 miljoen kg fosfaat is daarmee net niet overschreden.

De definitieve cijfers volgen in september

Bron: veeteelt.nl/economie/nieuws/…
Coen
Als je weet hoeveel koeien er na 1 januari al zijn geimporteerd kun je op de vingers van je hand natellen hoe de vlag er nu voorhangt
meelezer10
Daar heb ik niet genoeg vingers voor 😄
3 speen
Veel nieuwe stallen moeten nog vol
jg
Er komen gewoon melkveerechten, andere oplossingen werken niet, geen frauduleuze regelgeving opzetten. Simpel continue monitoren op melkveerechten en i en r. Schijnbaar heeft de sector dat nodig om tot realiteitszin te komen. Technisch geouwehoer over mest scheiden etc zijn fosfaat productie verhogend en gericht op uitbreiding.
3 speen
En dat betekent dat je mestafzet geregeld moet hebben
Greidboer
Misschien willen onze oosterburen die koeien wel terugkopen. Ik heb nog niet gehoord dat daar het Fosfaat plafond al is bereikt.
+1
oubi
En hoeveel er minder zijn geslacht na 1 apri
jg
PVE.nl markt slachtingen runderen, zoek maar op .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee en fosfaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN