Fosfaatproductie melkveehouderij boven plafond

De Nederlandse melkveehouderij heeft vorig jaar meer mest geproduceerd dan volgens het zelf opgelegde fosfaatplafond was toegestaan. In 2014 produceerde de melkveehouderij 86,1 miljoen fosfaat. Dat is 1,2 miljoen kilo boven het fosfaatplafond van 84,9 miljoen kilo fosfaat. Dat valt op te maken uit de voorlopige mestproductiecijfers dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend maakte.

Deel dit topic

Reacties

jg
Lto brengt het anders op nieuweoogst.nl, veestapel blijft net onder het fosfaatplafond.
sil
Oei....of pfffff
ejb
Volgens mij gaat het om de fosfortaire cijfers dus pffff
HFfan
Als ze nou voor t' slopen van iedere stal eens een bouwplaats van een woning voor in de plek geven, is alles per direct opgelost.
josl
@HFfanik ken genoeg varkensboeren die bouwplaatsen in de aanbieding hebben. NIks opgelost.
HFfan
@josl Is meestal wel een familielid of broer/zus die zo'n bouwblok maar al te graag wil.
Wel drie vliegen in een klap toch?? Asbest, lelijke stallen en fosfaatprobleem weg...
producent
Een koe met een productie van 10.000 kg melk had in 2014 een fosfaat-excretie van 49,2 kg, in 2015 is dat verlaagd naar 46,4 hierdoor is er toch ook meer ruimte.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melkveehouderij , fosfaat , fosfaatplafond en fosfaatproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0