Antibioticagebruik in melkveehouderij daalt met 20%

Het antibioticagebruik in de melkveehouderij is in 2014 met 19,7 procent gedaald. De verkoop van droogzetters daalde afgelopen jaar zelfs met 30 procent. Daarnaast nam ook het aantal mastitis dierdagdoseringen af met 10 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van de autoriteit diergeneesmiddelen (SDa).

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Maar over de hele veehouderij gemeten is het niet verminderd, de touwtjes zullen dus weer verder worden aangetrokken:

Daling antibioticagebruik veeteelt stokt

Het antibioticagebruik in de veeteelt is na jaren van sterke daling vorig jaar nog maar licht afgenomen. Uit het jaarlijkse rapport van de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa) blijkt dat het antibioticagebruik in 2014 met 4,5 procent daalde ten opzichte van het jaar ervoor.

Dat is aanzienlijk minder dan de daling in de jaren 2011, 2012 en 2013. Toen nam het antibioticagebruik ten opzichte van het voorgaande jaar telkens af met meer dan 20 procent.

De daling in 2014 komt voor het overgrote deel op het conto van de rundveesector. Daar daalde het gebruik met eenvijfde. Bij pluimveebedrijven steeg het gebruik juist weer met maar liefst 21 procent.

Meer: nos.nl/artikel/…
+2
Marco de 1ste
Ja hallo wat verwacht men dan,elk jaar 20% eraf. Er is een keer een punt bereikt dat het acceptabel is. O wacht politiek, dierenrechtenschreeuwers allemaal hebben ze er verstand van. 0% dat zal hun doel wel zijn. Keep on dreaming.
ErikSmale
Quote uit artikel:'Wel lijk het de SDa zinvol om te onderzoeken of er een goede afweging van het dierwelzijn wordt gemaakt en dieren geen behandeling wordt onthouden.'

Dierenartsen delen je zorg
+2
amor
Daar wordt het probleem van antibiotica resistentie niet mee opgelost zolang het grootste gedeelte van ons vlees geëxporteerd wordt naar het buitenland en in de nederlandse supermarkten geïmporteerd vlees ligt.
jan is hobbyboer
Net weer zo'n mail gehad van de dierenarts. 0.74 over het afgelopen kwartaal, dit is lager dan de 4 grenswaarde, we hoeven dus geen aanvullende maatregelen te nemen. Stelt dus allemaal niet zoveel voor, grenswaarde van 4 is nog steeds heel erg hoog.
+1
HFfan
Is maar net wat voor soort bedrijf je hebt en hoe dat je met celgetal zit.
jan is hobbyboer
Quote:
@HFfan: Is maar net wat voor soort bedrijf je hebt en hoe dat je met celgetal zit.

Cellen zit tussen 150 en 200. Ik heb op het moment ook weinig trammelant. Zal ooit heus wel weer komen, enige dat ik wil aangeven is dat 4 eigenlijk nog best wel hoog is.
ricardo
Toch wel top Jan Hobby

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , mastitis en droogzetters geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0