DOC in DMK geen prestigeproject.

Mijn felicitaties aan bestuur en directie van DOC.

Ook wij hebben uiteindelijk voor de fusie gestemd, en daarmee bestuur ons vertrouwen gegeven.

We zijn, gelijk het bestuur, de mening toegedaan dat je in een markt met structureel overaanbod eigenlijk zo weinig mogelijk bulkproducten moet creeren. Fusie met DMK is in deze dan een snelle stap voorwaarts.

Mijn grootste angst in deze was echter dat we als DOC-leverancier straks een ondergeschikte rol bij DMK spelen. Dat de melkproductie in Duitsland dermate groeit, opdat DMK daar allerminst Nederlandse leveranciers meer voor nodig heeft om de Ex-DOC-fabriek te vullen, en daarmee wij als DOC-leverancier vogelvrij worden. Dat er marketingtechnisch slechts Nederlandse melk in het merk DOC zou kunnen acht ik discutabel, gelijk de waarde van dat merk voor DMK in relatie tot de toekomstige plaatsingsdruk van de melk van DMK-leden.

Daarom moet het nu geen prestigeproject van het DOC-bestuur worden om deze fusie te willen afronden, maar is het aan het aan haar om het gegeven vertrouwen niet te beschamen en zorg te dragen voor een juridisch afgetimmerde fusie waarbij o.a. het op termijn afstoten van de DOC-leveranciers door DMK GmbH of diens opvolger wordt uitgesloten.

Heb zelf reeds wat ideën hoe dat ingevuld zou kunnen worden, maar ook collega DOC-leveranciers zouden daar over kunnen meepraten met hun rayonadviseur of DOC-bestuur.

Alles overwegende vind ik het niet onverstandig dusdanig, en ná de stemming, naar buiten te brengen.
Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Je ziet bijvoorbeeld bij airfrance klm dat airfrance. steeds meer de touwtjes
in handen neemt
zou het hier ook zo gaan ?
Harry K
Zou dan wel weer een mooi gelegenheidsargument voor Jan Anker zijn om de boel weer wat op te schudden.
3 speen
Denk dat dmk na die 20 miljoen toch wel meer de touwtjes in handen, doc wou immers een fusie ook logies want ze zijn bijna 6 keer zo groot

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , melk , fusie , melkproductie , doc , opvolger en dmk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0