Gras zaaien

In verband met vergroening moet ik in de herfst 30 ha groenbemester of gras zaaien, wat denken jullie is er behoefte om bv Italiaans gras op stam te kopen en zoja tegen welke prijs zou u willen kopen.

Deel dit topic

Reacties

sil
Die zal er vast zijn als je in een veehouderijgebied zit, 100 euro per ha halverwege april, wel eventjes kunstmest op de groenbemester gooien graag.
+2
casev
100 euro voor een mooie 1e snede waar ook nog eens kunstmest op gegaan is? Lijkt me wel erg weinig geld....
oldhuus
Half april zegt ie, als het na maïs of aardappelen is gezaait zal er dan nog barre weinig staan, kun je beter even gaan landrollen.
weurding
Die noodgedwongen vergroening van 30 ha levert je waarschijnlijk zoveel op dat je het gewas wel weg kunt schenken 😃
de hoef
Waar zit je .
betaal hier rond de 300 euro voor een snee italiaans
+2
huub
Bezuinig er niet op, binnen 24 uur na de oogst zaaien, niet te dun en als je er zelf niet de goede machine voor hebt dan laat het maar aan de loonwerker over.

alleen verkopen als je er goed geld voor krijgt, anders gewoon op tijd dood spuiten en de (kunst)mestruimte voor de mais gebruiken.
spotmelker
Als je een goede groenbemester wil zaaien bezuinig dan niet op bemesting want dan heb je nog niks. Italiaans of een mix met rogge of Japanse haver heeft ca 65 kg snelle stikstof nodig anders krijg je de wereld onkruid en wat je niet boven de grond hebt, heb je er ook niet onder en heb je er geen ruk aan.
jaap1
Als het een mooie snede is (min. 3000kg ds)en vroeg in het jaar schat ik de prijs op 350.
Vereist wel goede bemesting, en afhankelijk van de regio.

Is het geen mogelijkheid om op papier uit te ruilen met melkveehouders tegen betaling?
oldhuus
Dat zijn leuke bedragen, misschien in Mariënheem ofzoiets en 400kg kas maar waar Casemxu zit denk ik dat het met een paar honderd wel op houd. Maar een beetje Italiaans is natuurlijk gauw gezaait.
casemxu
Opbrengst moet natuurlijk wel de kosten dekken, anders kan ik beter minimaal hoeveelheid zaaien echter voor een goed gewas zou je meer kg per ha moeten zaaien. Denk dat zaaityd begin september wordt. Weet ook nog niet wat zaad net kost, zal wel niet goedkoop zijn maar ik wil graag voor het zover is afzet ervoor hebben, evt kan er nog 30 ha extra bij dan zou je dus ong 60 ha Italiaans kunnen hebben. Een deel wordt eerder gezaaid dat kan na de tarwe, rest na de aardappelen. Is er nog een grassoort wat nog sneller groeit dan Italiaans? Zit in zuid drenthe. Weggeven heb ik niks aan dan kan ik het beter onderploegen is goed voor de humus.
oldhuus
Italiaans is niet zo duur, maar iets duurder als rogge, kun je altijd nog onderploegen.
ricardo
Als je zo vroeg kunt zaaien kun je prima snede telen, gewoon even kort sluiten met intensieve boer uit de buurt. Zaai bed moet mooi zijn, had hier na de mais italiaans gezaaid vorig hefst maar kluiten waren te grof en groot niet te maaien dus, Hoef heeft er veel ervaring mee stuur die maar eens een berichtje .
spotmelker
@ casemxu Italiaans kost ca 2 euro/kg, daar moet je niet op bezuinigen en groene massa onderploegen heeft nauwelijks effect op humus. Een fors gewas boven de grond geeft dito beworteling er onder en daar wordt je grond beter van. Trek er wel een flinke cambridgerol overheen, dit verbeterd de opkomst (zaad moet vastliggen) en dan is het ook goed te maaien.
hans m
Casemxu: Italiaans raaigras max. € 2,- per kg x 30 kg. per ha. Bewerkings kosten afhankelijk van grondsoort € 40,- tot € 80,- per ha.
Na een geoogste groenbemester is het eenvoudig mest uitrijden en ploegen gaat ook goed.
Tot 1 oktober altijd groenbemester inzaaien, daarna wordt de slaginskans steeds kleiner.
oldhuus
Italiaans slaat nog wel gauw aan, hier zandgrond losgetrokken met smaragd en toen met kunstmeststrooier gezaait voorjaar even landrollen en stond nu een mooie snede.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN