Stuit u wel eens op oneerlijke handelspraktijken?

Heeft u wel eens last (gehad) van oneerlijke handelspraktijken? Vul dan hier de enquête in. Zoals u wellicht weet is LTO betrokken bij een pilotproject over dit onderwerp. De aanleiding vormden de zogenoemde ‘kortingsbrieven’ van afnemers aan groepen leveranciers, die een paar jaar terug commotie en discussie veroorzaakten.

De belangstelling vanuit de land- en tuinbouw en verwante sectoren is beperkt. Concrete klachten kwamen de afgelopen anderhalf jaar niet binnen. Dat zegt niet dat ze er niet zijn. Om meer informatie te krijgen over mogelijke oneerlijke handelspraktijken, heeft LTO een enquête opgesteld.

De enquête is volledig anoniem in te vullen. Mocht u het wenselijk vinden dat er contact opgenomen wordt, dan kunt u aan het einde van de vragenlijst uw e-mailadres en telefoonnummer invullen.

Deel dit topic

Reacties

+4
brabo
Misschien de gehele perspulphandel ???
-1
sorry
De kwantumtoeslag van rfc
weurding
En de meerprijs van voerleveranciers bij kleine tonnage's dan ook?, kan me wel voorstellen dat er bij meerdere transporten iets meer betaald of minder uitbetaald kan worden?
+2
sorry
Ik weet niet of je wel eens de melkgeldafrekening goed bekeken hebt,misschien toch eens doen Het gaat me ook niet om die paar cent,maar al die hypocriete reactie's over weidetoeslag en herverdeling van melkgeld

De bulk en bonuskortingen van de voerleverancier vallen in het niet bij de gemiddelde koeienboer en is alleen interessant voor de hele grote varkensboer
weurding
@sorryop de afrekening zie ik alleen maar dat ik minder beur dan de rest bij gelijke gehalte's, maar als je het niet gaat om die paar centen waarom moet ik dan naar de afrekening kijken? overigens kom ik aardig mee met het gemiddelde met optelling van de weidepremie 😄
+1
storm
De opslagen en andere praktijken van de Rabobank
koetje 33
Net als de supermarkt, zoveel pakken als kan.
+2
oldhuus
LTO die akkoordjes sluit met nutsbedrijven?
weurding
Net als hun actie tankslag, even een paar belletjes en elders aanzienlijk voordeliger 😞
+1
hans m
Ach, laten we de hand ook in eigen boezem steken...! Hoe vaak laten sommige boeren, een machine offerte of werk opdracht uitrekenen en vervolgens met de papieren in de hand, een concurrent deze even laten zien............die vervolgens onder de prijs duikt!!!!!!!!!
weurding
Dan zou je dat nog een keer kunnen doen met de eerste aanbieder 😃
+3
hans1980
Als ik de LTO was zou ik alle aandacht schenken aan oplossen van het mestbeleid , dit slaat nergens op ..
Met grof geweld pleiten voor afschaffen van melkquotum , dat het zo best was om te melken voor wereldmarktprijzen bla bla bla...

ff vergeten dat we ook meer mest krijgen ...en nu... ligt de bal bij???
+2
kaas
Kan je de van drie groep ook wel bij de rij zetten
+1
vrolijke tukker
Afschaffen van quotering heeft niks met LTO te maken. Dit is een europese maatregel. Ik ben ook geen LTO fan maar om dat LTO in de voeten te schuiven is wel heel goedkoop.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en handelspraktijken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN