Aanbod voedsel stijgt sneller dan de vraag !

Agrariërs worden weer op het verkeerde been gezet Door een artikel van Jan Huitema: ' De wereldwijde vraag naar voedsel stijgt snel'. Omdat het aanbod sneller stijgt realiseren we geen goede prijzen, benieuwd wat Jan daaraan kan doen ipv te pleiten voor Nog meer produktieruimte dmv het verhogen van de N en P ruimte.

Deel dit topic

Reacties

HFfan
Over een half jaar weten we pas of we voldoende afzet houden voor dat beetje extra melk.
+2
Jack Rijlaarsdam
Volgens Boerderij spotmarkt +6,50 naar 30 euro franco fabriek! Hang maar een slot op het tanklokaal, nu halen ze je dieseltank nog leeg, straks wordt melk roofgoed... 😃
hans1980
Gek volgens mij is het € 0,22 @ the moment de week daarvoor € 0,18
de week daarvoor € 0,18
Laatste notering woensdag 20 Mei , daarna nog geen
notering geweest dus hoe jij daarbij komt????
hans1980
???
wie is bron boerderij dan?
hans1980
Www.veeteelt.nl meld € 0,18 euro
hans1980
Zie het ook op boerderij site mooi !
Campagne
Op zich heeft Huitema gelijk. De wereldwijde vraag naar voedsel stijgt. In die zin, er is nog steeds/genoeg honger in de wereld. Dus afzetmarkten genoeg. Het is alleen de vraag hoeveel geld die afzetmarkt te besteden heeft. En.... zet Huitema samen met de EU hierop in dan was het goed als ie dat erbij vertelde, want maak dan je borst maar nat. En hoe lang zullen onze kapitaalkrachtige afnemers een redelijke prijs voor onze melkprodukten blijven betalen, wanneer ze weten dat een gedeelte van de produktie voor weinig geld naar arme landen gaat. Trekken dan je laatste liters niet je totale melkprijs naar beneden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voedsel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN