Driekwart veehouders ziet graag een nieuwe voorman LTO Noord

Een ruime meerderheid (74 procent) van de bezoekers van Melkvee.nl vindt het wel tijd voor een nieuw gezicht bij LTO Noord. Hiermee reageren ze op het vertrek van huidig voorzitter Siem Jan Schenk.

Deel dit topic

Reacties

+1
IJsseldelta
Waarin was ie dan succesvol, kan het me even niet herinneren.
George
Quote:
@IJsseldelta: Waarin was ie dan succesvol, kan het me even niet herinneren.

Dat schrijft hij zelf , en 3 kwart van de melkveehouders die gestemd heeft op de poll wil wel van hem af en vinden het tijd voor een nieuw gezicht. 😄
+1
jan is hobbyboer
Ik wist niet dat 75% van de veehouders nog iets met LTO te maken had. Mij kan het in ieder geval niets schelen wie daar aan het bewind is. Ben geen doelgroep van die jongens en dus ook geen lid. Meebetalen om megaboeren te faciliteren gaat me beetje te ver.
+6
arie.j
Wanneer je vind dat boeren geen stem of invloed moeten hebben dan moet je zo reageren.
Altijd wel iets te vitten natuurlijk.
Maar het gaat er niet om wat ze allemaal nog meer zouden hebben moeten doen, of waarschijnlijk vooral laten, volgens jou.
Maar gewoon wat is het effect als er niemand meer als belangen behartiger zou optreden.
Wanneer jij denkt dat alles dan gewoon op dezelfde manier doorgaat, dan heb je iets een vuiltje in je oog, voorzichtig gezegd.
gerrie-hul
Beste Arie j Er is meer dan alleen lto
cs-agrar
74% bezoekers van melkvee.nl, niet van de LTO-leden.
Zijn vast ook niet-leden met een mening over SJ
hans1980
Een goede belangenbehartiger is nix mis mee ....tja???
jammer dat de lto het nu ook ff niet meer weet hoe het moet..
sectorbelang? pluimvee en varkenshouders zien stijgende mestafzetkosten
of kunnen mest niet kwijt omdat melkveehouders hun bescherming hebben verloren.
De missie van s.j. is geslaagd quotum eraf , zie boeren nu al ruzieen over huur grond en drijven koopprijzen op en dat bij erg lage melkprijzen nu krap 28 cent
lto bedankt
Coen
...... en dan binnenkort ook nog Albert Jan Maat die vertrekt, die stammenstrijd voor die invulling zal ook wel beginnen.
+2
storm
Ik had liever gehad dat Albert-jan Maat vertrok want daar heb ik helemaal de buik vol van. SiemJan die gaat wijselijk wat anders doen en geef hem eens ongelijk want voor ons boeren doe je het toch nooit goed! Vraag is nu wie WIL het nog doen want als je de capaciteiten hebt dan kun je vast wel een beter baantje krijgen zonder dat je afgezeken wordt
mlkvhoudr
Hebben we nog een representatieve vrouw in de gelederen, dat lijkt mij het beste voor de sector.
Jack Rijlaarsdam
@mlkvhoudr: representatieve vrouw

Jeanet Brandsma. Dossierkennis op orde, uitstraling van een aanpakker, flink netwerk opgebouwd en doorgaans vlotte prater. Vind haar hier wat giebelig en laat zich woorden in de mond leggen (overkomt haar waarschijnlijk niet gauw weer...) telegraaf.nl/tv/nieuws/…

Het is natuurlijk de vraag of zij er zin in heeft kop van Jut te zijn en bestand is tegen de druk van veeleisende achterban, diverse sectorbelangen, draaiende politici en continue tijdsdruk in vooral de veehouderij dossiers.
storm
@Jack Rijlaarsdam
Lijkt me geen goed plan Jack, er zijn nog wel betere en zij ziet Maat als een heilige????
Bovendien heb ik als melkveehouder liever een akkerbouwer. Het salaris moet voldoende zijn en zeker niet slechter als bij RFC want daar zijn doorgaans genoeg mensen voor te vinden. Dit is zeker zo in de de districten want daar willen de mensen wel in maar in een LTO bestuur van de plaatselijke afdeling ho maar.
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam

Ik heb filmpje even bekeken ze valt wel in het profiel wat ik bedoel, ken ook wel mannen die het zouden kunnen doen, maar die wonen allemaal in het oosten des lands en ik vind zelf als oosterling dat totaal niet klinken op tv dus in ieder geval niet iemand met een te groot accent en het liefst een redelijk jong iemand.

En een beetje lengte helpt ook al een heel stuk om met overtuiging iets te kunnen brengen.

En zeker geen defensief figuur
mlkvhoudr
@mlkvhoudr


Een type karin van der toorn zou ook kunnen.

loeigoeiekoeien.nl/?page_id=6
hans1980
Staat toch wel een salaris tegenover???
-2
3 speen
Lto doet totaal niks voor starters

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en lto-noord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN