Perspulp noteert 4 cent hoger dan vorig jaar

Distributeur van perspulp, DuynieBeuker in Alphen aan den Rijn, maakte vandaag de prijsnotering van perspulp bekend. Bij afname tussen 26 oktober en 29 november is de prijs 1,90 euro per procent drogestof per ton. Vorig jaar was dat nog 1,86 euro per procent drogestof.

Deel dit topic

Reacties

brabo
Dan zal er wel heel veel perspulp richting de vergister moeten, want dat geld gaat iemand die een beetje kan rekenen niet betalen.
Greetje
"kan rekenen", daar zeg je zowat brabo.. Véchten om de pulp, dat gaan we doen;)
jan 1
Voor die prijs komt hier niet veel achterom.
+1
kaas
Hier ook niet vorig jaar 350 ton gehad nu geen belangstelling ivm dat ze voor transportkosten aan vergisters verkopen
lekboer
Hier ook afgelopen jaar 200t nu niets te duur en arrogant
+2
jan is hobbyboer
Eigenlijk is het toch maar lullig verschilletje of zie ik dat verkeerd, 2% ???
Nick83
Lijkt me ook. Denk da ook de melkprijs meer zorgt voor bovenstaande reacties als de prijs van de pulp. Als de melkprijs +40 ct zou zijn, dan zouden ze met deze pulp prijs denk ik gewoon volop pulp voeren 😉
+1
mlkvhoudr
Dat speelt zeker mee, wij vorig jaar 550 ton nu wil ik me niet vast leggen in een strop van 23000 euro, dan zie ik liever hoe het groeiseizoen verloopt en handelen we we dan wel naar hoe we er dan tegen aan kijken.

We verbouwen zelf ook weer meer mais dit jaar en hebben nog een klein beetje meer grond en minder dieren dus ga sowieso minder bestellen dan vorig jaar maar denk dat ik er maar helemaal vanaf zie
brabo
@mlkvhoudr
is 550 ton niet heel veel voor jouw aantal koeien.
hoeveel voer je dan wel niet per koe?
mlkvhoudr
@brabo

Klopt krijgen we niet helemaal op binnen jaar. Is voor 14 maanden ongeveer, wou toen kwantumkorting meepakken en eventueel in de zomer weer verkopen, maar verwacht dat nu niet te gaan doen
jan 1
Quote:
@jan is hobbyboer: Eigenlijk is het toch maar lullig verschilletje

Zie je goed,er is keuze genoeg wat pp kan vervangen,zonder verliezen en zonder werk.Melkprijs werkt ook niet mee om nu al dure afspraken te maken,gewoon afwachten,komt ook pp uit buiten land.
jg
Wat minder melken zou de vraag naar perspulp verminderen en de melkprijs ten goede komen. We zijn als producent echt zelf verantwoordelijk voor dit soort prijsontwikkelingen.
puddingbroodje
Ik heb de beste man van dynie en forfarmers vanmorgen vriendelijk bedankt afgelopen jaar 100 ton gehad maar achteraf was mais kopen een betere optie geweest! als ik >20tonds/ha voor 1850 kan kopen doe ik dat!!! dus nu eerst de maisoogst maar eens afwachten!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's perspulp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN