Ruim helft melkveebedrijven heeft nog asbest op daken

Op 53,4 procent van de Nederlandse melkveehouderijen liggen nog asbesthoudende golfplaten op de staldaken. Op bedrijven boven de 100 melkkoeien zijn minder asbestdaken te vinden dan bij bedrijven onder de 100 koeien. Dit blijkt uit onderzoek van agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect.

Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
Het is straks zomaar 2024, ben benieuwd hoe hard er dan gehandhaafd gaat worden..
gezienus
Is dat een Nederlandse regeling of van de,eu ??
George
Valt me nog mee dat bijna de helft geen asbest meer op daken heeft. Ik heb nog veel asbestdak. Gaat me nog eens veel geld kosten.
gg
Niet alleen landbouw ziet hier ook nog genoeg particuliere ( ex ligboxstal) schuren staan in het buiten gebied.
Op dit moment word door provincie en gemeenten hier hard aan "gewerkt" zonzoektdrent.nl/ gisteravond informatieavond in gemeente De Wolden 230 aanwezigen
+1
paul1
'hard aan gewerkt ' ik denk dat ze bedoelen : veel over geouwehoerd
+2
spotmelker
Achterlijk gedoe is het. Zolang dat dak er ligt gebeurt er niks mee en krijgt ook niemand er last van. Leg maar een zak zout op het dak als de controleur komt, mag ie dan opeten, is niet giftig maar overleven zal ie dat ook niet. Met van alles te verbieden houden ze alleen een berg volk aan nutteloos werk en het lost niks op.
arjankok-
Niet zo brommen man ,werkgelegenheid is toch mooi meegenomen en voor 20 a 30 euro de m3 heb je weer nieuw dak
+1
Fozzy Bear
Hopelijk is jouw stal niet te hoog, arjankok. je praat over prijzen per M3
arjan_kok
@Fozzy Bearwas natuurlijk typfoutje, hoge stal maakt voor sanering weinig uit, er vlot omheen kunnen rijden met grote verreiker bepaald de snelheid van werken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's asbest , koeien , agridirect en golfplaten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1