Fotoverslag: Broeden op de toekomst van de weidevogel

Vroeger gingen weidevogels en de melkveehouderij als vanzelf samen. Door de manier waarop de boer zijn koeien hield, ontstond ruimte voor de vogels. Nu is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Integendeel. Het weidelandschap wordt steeds minder aantrekkelijk voor weidevogels, onder andere door de intensivering van de landbouw. Hoe kunnen we weer terug naar de harmonie van vroeger? The Milk Story en de MelkSalon namen op 23 mei 2015 bezoekers van het eendaagse Vogelfestival in Arkemheen mee in ideeën om weidevogels weer ruimte te geven. Samen werd er gebroed op de toekomst van de weidevogel!

- redactie The Milk Story

Deel dit topic

Reacties

+1
arjankok-
Heel leuk al die ideeën , maar als kees van 't klooster nu is verteld om hoeveel en welke soorten geslaagde legsels het gaat hadden we meer geweten , nu alleen wat algemene gegevens en paar droge koeien op foto's

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , landbouw , koeien , weidevogels , boer , toekomst en weidevogel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0