'Fosfaatgehaltes in ruwvoer niet leidend voor excretie'

Afgelopen week gaf het CBS een raming van de fosfaatproductie in 2014. Op basis van deze cijfers is de fosfaatproductie in de melkveehouderij gestegen. Naast een hogere melkproductie, kunnen ook hogere gehaltes fosfaat in het voer leiden tot hogere excreties als daar niet voor gecorrigeerd wordt. Toch klopt de stelling niet dat een hoger fosforgehalte in kuilgras en vers gras automatisch zorgt voor een hogere fosfaatproductie. Dit zegt BLGG in een persbericht.

Deel dit topic

Reacties

producent
De RVO/politiek gebruikt toch de onderzoeken, rapporten en gegevens die ze uitkomt.
ruud
Als de P/RE verhouding constant was hadden ze een punt. Maar die schommelt nogal. Ze kunnen beter onderzoek doen naar de oorzaken van die schommelingen. In plaats van de bal bij de boer te leggen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , melkveehouderij , kuilgras , voer , fosfaat , cbs , melkproductie , ruwvoer , blgg en fosfaatproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0