Illustratie van: Sammy2004

'Melkveehouders denken nog niet realistisch over mestverwerking'

€˜Laat de varkensboeren maar mestverwerken bij Greenferm’, zo reageren veel van de melkveehouders die een presentatie van Greenferm afgelopen dinsdag bezochten.

Deel dit topic

Reacties

verbi
Melkveehouders wakker worden we moeten allemaal aan het mestverwerken niet afschuiven maar verantwoordelijkheid tonen.
Nick83
Grootste punt is da de meeste melkveehouders zich niet voor meerdere jaren willen vastleggen bij een derde partij die de mest voor hun verwerkt. Daardoor durven / kunnen derde partijen niet investeren.
George
Veel Melkveehouders zijn al lang de realiteit uit het oog verloren.
+4
kaas
Echt niet uit het ook verloren maar je moet gewwon zorgen dat er voldoende grond onder bedrijf is en niet denken bouw een grotestal voor tig koeien dan zien we later wel wat we met de mest doen die tijd is voor bij
oldhuus
Nou heb vorig jaar geen derogatie gehad maar dan word je wel even met de neus op de feiten gedrukt, adviseurs zeggen allemaal dat je (grote stal bouwen meer koeien melken) veel te extensief bent maar dan ineens dus niet, derogatie kan bij een klein foutje in de g. opgave gewoon ingetrokken worden en dan heb je een gigantische boete te pakken, RVO is dan alles behalve coulant.
Nick83
Wat voor klein foutje?
paul1
Wa kost een fout je ?
pussy
Droom verder vrienden , wat als derogatie wegvalt ,,
stukje land kopen maar
vette piet
Als derogatie wegvalt, heeft Nederland een enorm mestprobleem.
paul1
Dan wordt de mestmarkt overspoeld, ook niet leuk voor varkeshouders
Nick83
Quote:
@paul1: Dan wordt de mestmarkt overspoeld

Is da nu nog niet zo dan?
3 speen
De meesten investeren liever in luxe
weurding
Behelpen is ook niet alles 😞 als je kijkt hoeveel uren je draait mag dat best eens
oldhuus
Ja maar een nieuwe stal van 700.000 of een mestrobot van 7.000 is nog een heel verschil. Alleen een nieuwe/moderne trekker kost wel een boel maar wou daar ook niet meer zonder.
Maar zo'n nieuwe stal met 2 voerpaden en 4 grote schuifdeuren een hele luxe maar krijg toch medelijden met degene die moet voeren en voer aanschuiven, je zult toch al die deuren op en dicht moeten doen (swinters). Of ze laten voeren en dan maken ze het elektrisch bediend, maar een shovel/verreiker kan d'r dan niet meer af dus toch nog martelen op de kuilbult.
weurding
@oldhuusze zijn er ook die hebben het allemaal haha
tok achterhoek
Dan Krijg je de duitse normen, is iets minder slecht dan dat er geen derogatie is
Nick83
Ik betwijfel ten zeerste of dan opeens de normen veranderen ...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN