Brief Dijksma.

Sharon heeft aangegeven eind Mei met een brief tav het fosfaatplafond etc te komen. Of worden alleen de 6 partijen op de hoogte gehouden ??

Deel dit topic

Reacties

+1
Wiebren
Mei is nog niet voorbij @JG
Cornelis
Wiebren schenk een klare taal.
demelkboer
Een echte LTO opmerking wiebren. Dijksam moet niet komen met een antwoord LTO/NZO moet komen met keuzes. Hoe vervelend die voor de meesten ook gaan uitpakken
Cornelis
Wat hebben LTO en NZO voor sancties als boeren gewoon door blijven doen?
verbi
Dit past jou wel voor jezelf melkboer het eigenbelang druipt er vanaf want onder de meeste zal jezelf wel niet bijzitten....
demelkboer
@verbi

Ik zit ook onder de meesten.......... maar deze onzekerheid is voor de hele sector funest
jg
Verdacht stil vanuit Sharon en de 6 betrokken partijen. Zondag Breaking News ??
jg
Dit gaat forse gevolgen hebben voor diegenen die zich als ondernemer iets aangetrokken hebben van het fosfaatplafond en fosfaatproduktie. VVD wil alleen scoren op economische groei voor Nederland BV.
pieko
Sommige beginnen een kilometer voor de file al te remmen, anderen nemen de eerste de beste afslag en voor een alternateive route.
hans1980
Plafond op basis van 2014

Er is GEEN alternatief voorhanden van lto,nmv,najk,nzo
Dus dierrechten , uitwisselbaarheid willen varkens/kippensector niet

Dat is mijn uitspraak en daar zul je het mee moeten doen .
Tommie1
2013 Rijdende Rechter
producent
Den Haag – Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft in de Tweede Kamer een debat aangevraagd over het effect van de schaalvergroting in de melkveehouderij op het welzijn van de koe.

Geen debat over dierenwelzijn in melkveehouderij?

Aanleiding voor het verzoek was de uitzending van Zembla over schaalvergroting in de melkveehouderij. Thieme zegt dat de Kamer wel vaak over de schaalvergroting in de melkveehouderij spreekt, maar dat dit vooral vanuit het oogpunt van het mestbeleid gebeurt. "Het is tijd om hier ook vanuit het oogpunt van dierenwelzijn te spreken", vindt de politica.

Brief

Thieme kreeg steun van D66, SP, Groenlinks en ChristenUnie. VVD, CDA en SGP willen wel een brief van staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) over het onderwerp, maar steunden het verzoek om een debat niet. PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken wil ook een brief waarin Dijksma uitleg geeft over de –volgens van Dekken- schrijnende situatie in de melkveehouderij. Een los debat is volgens hem niet nodig. Thieme kreeg daarmee onvoldoende steun voor een plenair debat. Wel wordt het onderwerp toegevoegd aan de lijst met dertigledendebatten.

Zembla.........

lees verder op boerderij.nl
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…?
ejb
Zembla en PvdD is hetzelfde
Zembla is gewoon een uitzending van de politieke partij en word door de overheid betaald.

Dus PvdD maakt eerst een uitzending waar in begin juni een vervolg op komt en tussentijds gaan ze al een debat aanvragen. Dat is gewoon te gek voor woorden
oubi
Morgen brief? Na ministerraad?
maandag is 1 juni en geen eind mei meer.
verbi
Gewoon even wachten wat er komen gaat iedereen denkt iets maar niemand weet het, overgens ze kan tot zondagavond nog met die brief komen heeft ze met de AMvB ook gedaan.
jg
Brief zal wel 1 juli worden of een noodstop per 1 juni .
Nick83
Kan heel goed morgenmiddag (zondagmiddag) vrijgegeven worden die brief.
hans1980
Zegt wel veel over beleidsmakers ..................................................................................

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dijksma en fosfaatplafond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN