Illustratie van: stannetje96

Smit ontwikkelt machine om mais bij te bemesten

Melkveehouder, akkerbouwer en loonwerker Frank Smit uit Slootdorp ontwikkelde, samen met zijn voervertegenwoordiger, afgelopen winter een machine waarmee hij in juni kunstmest kan bijbemesten in snijmaïs. Op die manier hoopt hij een hogere hectare-opbrengst te realiseren.

Deel dit topic

Reacties

arjankok-
Leuke combinatie van verplegingswerkzaamheden, of het bijbemesten van kunstmest maandje na zaaien veel verschil geeft zou uit proeven moeten blijken
Mc_douwel
Er ziijn ook schoffel machines voor mais waar kunstmest toediening opzit
huub
Onderzaai van gras zie ik wel wat in, het optimale moment van kunstmesttoediening moet onderzocht worden, om dit te koppelen aan de groei in centimeters van de mais is natuurlijk klinkklare onzin. De helft van de totale DS opbrengst zit in de kolf en die komt er pas als de groei in de lengte er uit is.
cs-agrar
Duisters deden dat voorheen ook, misschien nog, maar dan met drijfmest
hans m
Kunstmest (N) bijbemesten als de maïs 50 cm hoog is, doen we al jaren.
Met 200 kg KAS in de rij, behaal je min.10 % hogere opbrengst.
Percelen die max. 40 m3 rdm hebben gehad, is een 20 % hogere opbrengst met 200 kg KAS.
Bijbemesten in de strekkingsfase heeft meer effect dan breedwerpig na inzaai.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , winter , bemesten , Mais , kunstmest , melkveehouder en loonwerker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
11