Illustratie van: Jotke

Neerslagtekort loopt op

Boeren in Noord-, Zuid-Holland en Zeeland hebben het meeste last van de aanhoudende droogte. Het neerslagtekort kan in sommige regio’s oplopen tot wel 180 mm. Gemiddeld is het neerslagtekort in Nederland 126 mm.

Deel dit topic

Reacties

milkman1
Neerslag tekort valt hier nog mee en gras groeit ook nog wel maar de mais staat er hier aller belabberst voor door steeds aanhoudende noordelijke wind.
Nick83
Staat hier verschillend. Bij de boeren die erg netjes opgepast hebben, staat die leuk. Groei blijft achter, maar verder ziet het er aardig uit. Bij de boeren die wa minder hun best gedaan hebben, is het een slagveld. Sommige plekken staat hele vierkante meters gewoon niks. De rest van het perceel heel veel uitval, hier en daar een plant. Zeer triest.
jan is hobbyboer
Hier groeit al een maand nix meer. Gras begint nu ook harder en droger te worden, wordt de productie niet beter van. Maar ja, wat doe je eraan. Gewoon rustig wachten tot er weer regen komt, komt vanzelf weer goed. Is elk jaar nog gebeurd.
George
Hier ook waanzinnig droog. Hier in de regio om ons heen een boel water gevallen en hier slechts een paar mm. Bovendien is het lange tijd koud en droog geweest door de straffe kille oosten wind. Wel een mooie 2 de snede liggen. En de aardappelen zien er ook keurig uit en de mais begint een beetje kleur te krijgen maar staat ook niks te florissant te kijken.
Greidboer
Net het journaal gezien. Het schijnt dat het water er aan komt maar het wordt weer kouder. Hier is water en warmte welkom.
HFfan
In de rest van Europa is ook veel droogte zo vroeg dit jaar, de vraag is nu wat de melkaanvoer over heel 2015 gaat doen in de EU.
meelezer10
Quote:
@Greidboer: Het schijnt dat het water er aan komt

Dat is een goede voorspelling. Alleen is de vraag wannneer. Als ik op buienradar de verwachten neerslag van de komende 14 dagen optel kom ik niet aan de 15 mm. altijd nog minder dan de gewasverdamping.
tok achterhoek
Wanneer komt die regen nou een keer, hier nog maar 6mm. Misschien morgen@hoop
mlkvhoudr
Regent het dan alleen op plekken waar boeren geen dak boven hun hoofd hebben 😉
+1
de hoef
Zal hier het dak er ook is afgooien
3 speen
Wachten duurt lang
hark
Hier vanmorgen plaatselijk 30mm wat verder niets
DeBoerin
Vanmorgen een klein buitje, nu een lekkere malse regenbui waar zo te zien voorlopig nog geen eind aan komt.
diezel
@DeBoerin Dat was het dan weer. Morgen nog zes druppels en dan volgens de deskundigen drie weken warm zomerweer.
+1
DeBoerin
Quote:
@diezel: Dat was het dan weer.

Met het water wat we zelf al gebracht hadden staat het gras mooi groen en de mais er fris bij.
daan knol
Vanmorgen hier 7mm gehad
Mc_douwel
Hier het weekend zo'n 20-25mm is net weer droog hoop morgen nog weer wat krijgen is wel welkom
fokker
Voor ons is dit een perfecte zomer steeds kleine beetjes regen de koeien vertrappen geen gras ze zijn rustig tot de laatste hap gras.En groeien doet het ook nog wel op onze veengrond.
zandhapper
Hier z-o friesland,vandaag 18 mm met hagel en onweer!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's droogte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN