Superheffing terug naar de boer


'Superheffing terug naar de boer'

donderdag 18 juni 2015, 14.58 uur







De 700 miljoen euro die Europese melkveehouders afgelopen jaar aan superheffing moesten betalen, moet terugvloeien naar de sector. Dat stelt de Europese boerenvertegenwoording Copa Cogeca.

'De zuivelsector maakt een moeilijke tijd door', stelt Copa Cogeca-voorman Pekka Pesonen. 'De melkprijs ligt voor veel melkveehouders onder de kostprijs en ondernemers hebben moeite de rekeningen te betalen.'

Copa Cogeca vroeg aandacht voor de moeilijkheden voor melkveehouders in een bijeenkomst met Europarlementariërs. De organisatie pleit daarvoor omdat de betaling van bedrijfstoeslagen voor 1 december van dit jaar moet plaatsvinden.

Promotie
De 700 miljoen euro superheffing moet weer ten goede komen van de zuivelsector, vindt Copa Cogeca. Het geld moet worden gebruikt voor exportpromotie, verbetering van kwaliteitssystemen, boeren in minder toegankelijke gebieden en meer investeringsmogelijkheden.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Die bedrijfstoeslagen betalen voor 1dec zou mooi zijn
ko melker 1
Terug naar de boeren die moesten betalen zullen ze bedoelen.
+2
weurding
Idd zou toch zot zijn dat een verleaser of onderschrijder daar nog wat van terug zou zien vloeien
cs-agrar
Degenen die het moeten betalen zaten fout, krijgen dus geen ene cent terug. Bijft er maar een ding over:
verdelen onder de "nieuwe melkers" 😄
+2
MBTrac1100
Zoveel mensen, zoveel wensen 😉
+1
de hoef
Heb jij nog plaats op je rc dan
+1
weurding
Die plaatsingsruimte is heel makkelijk te realiseren 😄
cs-agrar
Maak wel plaats ????
weurding
Wat nog niet betaald is krijg je idd ook niet terug
-1
George
De zuivelsector maakt moeilijke tijden door , maar als dat geld nu eens ging naar een sector die ook moeilijke tijden doormaakt zoals de varkenshouderij? Die superheffing heeft een ieder bewust voor lief genomen.
weurding
Befaamde druppel, dan zijn er wel instanties die er beter raad mee weten
George
Bovendien schijnen de moderne melkveehouders tegenwoordig toch al een aardige band met deze sector te hebben want ze kopen immers al hun rechten op. 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , melkveehouders , boer , superheffing en kostprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1