Kritisch kijken naar gemengd voeren met vijf-stappenplan

Vorig jaar oktober introduceerde Agrifirm Gemengd Voeren 2.0. Met deze aanpak wil het bedrijf selectie aan het voerhek uitbannen en de voerefficiëntie verhogen. Het voerbedrijf zag in de praktijk namelijk veel rantsoen die niet goed werden gemengd. Door middel van een vijf-stappenplan wordt het rantsoen beoordeeld en geeft Agrifirm adviezen om de kwaliteit van het mengen te verbeteren. Melkvee.nl maakte een video waarbij dit vijf-stappenplan praktisch wordt uitgelegd.

Deel dit topic

Reacties

brabo
Nou, als dit voeren 2.0 moet zijn, dan denk ik dat er nog wel meer te winnen is.
De manier waarop de krachtvoeders gedoseerd worden lijkt me nogal natte vingerwerk. En ook aan de kuil (vooral graskuil) maakt deze kuilhapper veel te veel voer los waardoor broei makkelijker kans krijgt.
Fendt926Driver
Heb een voorlichtingsavond meegemaakt. over voeren met de hand, met blokkenwagen of weelink voerhek, alles zonder weeginrichting van pak maar raak voor het hek wordt niets gezegd maar als je weegt en mengt kan het beter volgens agrifirm.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's agrifirm , voerhek , rantsoen en gemengd voeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1