De oplossing

Tel fosfaatrechten 2013 1 keer
2014 2 keer
2015 3 keer
Dit getal delen door 6 en je hebt voor iedereen een eerlijke verdeling van de rechten.
zo moeilijk is het toch niet.
Groeten Dennis

Deel dit topic

Reacties

Tommie1
WAAROM?
BoerBart
Inderdaad waarom?
De eigenwijze superheffingbetalers en volproppers belonen en zo wordt er op geen enkele manier naar de gewenste grondgebondeheid/weidegang gestuurt.
Anticipeerders zullen niet beloond worden.
Coen
2013: er is genoeg gewaarschuwd, dus anticiperen niet belonen.
+5
weurding
Er zijn ook extensieve boeren die superheffing betalen
Fozzy Bear
Doe het dan anders om 2013 3x, 2014 2x en 2015 1x en dan delen door 6. iemand die niet uitgebreid heeft heeft hier geen last van. De uitbreider krijgt iets van zijn uitbreiding terug.
BoerBart
Wat de uitbreider terug krijgt? pak je van een ander af. Snap nou is dat dat niet fair is voor de brave LTO volger.(anticiperen heeft geen nut, KLW wordt toekomst)
verbi
Dan heb je op het verkeerde paard gewed.En KLW wordt geen toekomst sterft een vroege dood. En wat anticiperen betrefd niet aan de orde wij hebben gewerkt met de toen geldende regelgeving dus niks verkeerd gedaan maar wel afgestrafd worden.Dat hadden jullie ook kunnen doen maar toen hebben jullie zitten slapen. Die gebouwde stallen komen vol of je het leuk vindt of niet neem dat van mij aan.
cs-agrar
Quote:
@BoerBart: de brave LTO volger.

Die is altijd voorgehouden dat ie moest uitbreiden..
+1
puntertje
@verbi
jou arrogante mening zal in ieder geval niet echt tot bijdragen tot een evenwichtige oplossing, zoveel is wel duidelijk.
Frans1
Quote:
@verbi: .Dat hadden jullie ook kunnen doen maar toen hebben jullie zitten slapen

Aldus onze collega die het op ontbreken van collegialiteit gooit 😃
-4
verbi
@puntertje
Zijn gewoon feiten dat het niet leuk is om te horen daar kan ik niks aan doen, heeft niks met arrogantie te maken. En inderdaad Frans collegialiteit is op dit prikbord al lang niet meer te vinden.De intensieve melkveehouderij wordt hier voor van alles uitgemaakt en geschoffeert, lijkt gewoon nergens op. En vindt je het dan raar dat de intensieve veehouders niet meer reageren. Wij hebben ook gewoon een bedrijf waar we een boterham moeten verdienen. Denk daar maar eens over na voor je er weer iets op dit prikbord gooit.
+2
MTSTAMMINGA
Quote:
@verbi: En vindt je het dan raar dat de intensieve veehouders niet meer reageren.

Maar jullie zijn wel weer het probleem dat de varkenshouders hun varkens mest moeilijk kwijgt kunnen denk ik
En dat zijn ook jou collega's toch ?
Mijn buren die varkens boer zijn Houden met moeite en veel geld net de mest onder de rooster

Die collega.s hebben het zwaar momenteel !
puntertje
@verbi
Je vergeet even waar de problemen vandaan komen, die schuif je naar een ander z'n bordje en dan sla je je zelf op de borst. Dus om te stellen dat jij overloopt van collegialiteit......
@MTSTAMMINGAKlopt Tamminga er is maar 1 oplossing voor, De mestnormen verhogen, en dat kan zonder problemen, fosfaat is geen probleem, was geen probleem, word geen probleem. Het is tot een probleem gebombadeerd, een stok om de hond te slaan. LTO MOET zich inzetten voor het oprekken van de normen, met minimaal 50%.
+1
Frans1
Quote:
@verbi: intensieve melkveehouderij wordt hier voor van alles uitgemaakt en geschoffeert, lijkt gewoon nergens op. En vindt je het dan raar dat de intensieve veehouders niet meer reageren. Wij hebben ook gewoon een bedrijf waar we een boterham moeten verdienen. Denk daar maar eens over na voor je er weer iets op dit prikbord gooit

Beste verbi,ik schoffeer niemand volgens mij,ben er ook niet op uit om iemand anders zijn bedrijf om zeep te helpen en ik gun iedereen zijn boterham.Ik vind het alleen onredelijk als bedrijven die voor het verkrijgen van evt rechten extra dieren aanhouden waar geen plaatsingsruimte voor is en dan wel die ruimte gaan claimen.
vofjagtenberg
@verbi
Quote:
Dat hadden jullie ook kunnen doen maar toen hebben jullie zitten slapen.

De tijd zal uitwijzen of ik heb zitten slapen. We kopen al sinds halverwege jaren 90 grond bij, omdat we toen al het idee hadden dat grond de basis moest zijn. In 2007 zelfs melkquotum omgezet naar grond. Met een paar maanden weten we de uitkomst. Heb er zelf wel een goed gevoel over om meer koeien te mogen melken, zonder al te grote investeringen (we zitten nu op 1,1 koe per ha exclusief jongvee). Ik ga er vanuit dat we voor het fosfaatprobleem betere papieren hebben, dan de 'intensieven'. En net zo als Jack al aangaf, van mij hoeven jullie niet gekort te worden. Iedereen heeft voor zijn eigen toko keihard gewerkt, om te bereiken waar hij nu staat met zijn/haar bedrijf.
hans1980
Belachelijk
2013 of 2014 toen is fosfaat plafond gebroken
+1
paul1
Je kunt ook van 2005 tot 2015 en dan delen door 10
of van 2000 tot 2015 en dan delen door 15
dorpsrandhoeve
Je kunt ook van 1962 tot 1972 tellen en dan delen door 6 of 7 of je telt gewoon niet, nog makkelijker.
3 speen
Dan weet je zekers dat opa ook nog eens rechten krijgt
ejb
Het is gewoon de oplossing voor Dennis maar absoluut niet voor het fosfaatprobleem. Het is maar goed dat Dennis het niet voor het zeggen heeft.
+3
FOSFAAT is geen probleem, veel grond heeft een TEKORT aan fosfaat, volgens BLLGG. WE WORDE BESODEMIETERD !!!
Todi
Eens maar dat brengt geen werk gelegenheid op.
pussy
Helemaal mee eens
+3
pussy
Die ellende moet nooit verhandelbaar worden ... grootste kolder , lekker boerengeld wegsluisen naar die akelige makelaars of bemiddelaars , wakker worden allemaal
KuikenenKoe
Het zal vooral na de stoppers gaan net als toen met quotum geld dus de boeren blijven arm om de stoppers een gouden handdruk te kunnen geven
BoerBart
Stoppers maken het voor de blijvers beter. Dus inderdaad warm saneren loont.
diezel
Quote:
@BoerBart: Dus inderdaad warm saneren loont

....als sector alles en iedereen warm willen saneren is een heel nobel streven.
Blijft enkel de vraag over wat je daarna nog op de wereldmarkt te zoeken hebt? 😞
+1
jg
@diezel
Net zo min dat de VVD in Brussel wat te zoeken heeft om het fosfaatplafond te verruimen EN derogatie wil behouden. Frankrijk Duitsland en bijv. Polen zullen zich kapot lachen om zoveel naiviteit.
jg
Geitenboer
@BoerBart
Koud saneren is het beste, zo scheidt je t koren van t kaf. Is ff wennen, maar daarna wordt inzet beloont.
+1
Wie komt de koeien ophalen als je er TEVEEL hebt??? Het word tijd voor een grootte boeren opstand !!! He fransen en duutsers, Denen , Engelsen , Italjanen Polen doen jullie ook mee ????????
cs-agrar
Quote:
@Gait oet klooster: Wie komt de koeien ophalen als je er TEVEEL hebt

Stuur maar wat gegevens van de koeien, valt wel wat te regelen. (voor weinig)
cs-agrar
Volgens mij is de oplossing een (hele) lage melkprijs.
BoerBart
Mee eens. De rabobank wacht op duidelijkheid en dan worden er bedrijven klem gezet.
Dit jaar nog 10% als de melkprijs zo doorgaat, schat ik.
Krediet vragen kan dit najaar wel is einde bedrijf betekenen.
+1
cs-agrar
Men wilde vrije markt, wel zo werkt vrije markt. Grootst is geen garantie voor blijven bestaan. Het zijn de getallen er achter.
Denk zelf dat er velen zijn die achteraf verschieten van wat er gebeurd, iets meer op emotie dan op rekenen gegroeid.
Maar snap het ook wel, niet geschoten is altijd mis, en bijna raak ook.
Toch vraag ik me af waar die normen op gestoeld zijn. Zeer waarschijnlijk weer voor een groot deel aannames en rare werkingscoefficienten. Wat is tegenwoordig waar..
Coen
Voordat de financiering uit verkoop is afgelost is de melkprijs alweer op een voldoende niveau, dus daarvoor hoeven de grote intensieve melkveehouders niet bang te zijn.
+1
cjw73
@Coen
Had vorige week de account manager van de rabo nog op bezoek, die zei dat de grootste financiële problemen op dit moment te vinden waren bij de grote groeier en de superheffing melkers.
@cjw73De problemen zijn daar MEGA, en voor sommigen TOTAAL uitzichtloos !!!
Coen
@cjw73 , superheffing is tijdelijk liquiditeitsprobleem (tot uiterlijk september), forse groei op basis van vast grondareaal (dus geen problemen met ruwvoerwinning en mestplaatsing) dan is dat ook tijdelijk om het bedrijf weer in balans te krijgen.

forse groei via grondloos was en is vragen om een sterke afhankelijkheid en dus vragen om problemen met het continuiteitsperspectief, en dan worden banken heel snel heel erg zenuwachtig.
cjw73
@Coen
Klopt ging ook vooral over grondloze groeiers
George
@cjw73
Daarvan zijn er het meest. En dan kom je met een bootje midden op zee te liggen en is er geen weg meer terug.
+3
matt
Dat zou maar tijdelijk zijn en zoals Karst al zij van andermans armoe wordt je niet beter..
Bereid je maar vast voor, je word op je wenken bediend.
hans1980
Meestal regent het in NL dezelfde hoeveelheid , dus komt nog genoeg
vrolijke tukker
Boer Bart, hoe weet jij nou of de Rabobank bedrijven gaat klem zetten. Dit jaar nog 10 % schat ik. Waar komt die wijsheid vandaan. Onderbouw dat eens.
De rabo hoeft veel bedrijven niet klem te zetten , want die zitten al KLEM, en velen hopeloos !!! Niet leuk, maar waar !!!
3 speen
De vooruitzichten voor de zuivel waren volgens de analisten ontzettend goed
Cornelis
Met daarbij de opmerking dat prijzen sterk op en neer gaan bewegen.
Cornelis
Blijkbaar gaat het zo hier en daar nog niet zo heel slecht. Meer vraag dan aanbod afgelopen donderdag op handelsdag obligaties FC.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Cornelis: Meer vraag dan aanbod afgelopen donderdag op handelsdag obligaties FC.

Van melkweb:

Leden en oud-leden van FrieslandCampina hebben op de handelsdag voor ledenobligaties-vrij op donderdag 18 juni 2015 kooporders ingelegd voor 194.295 ledenobligaties-vrij en 123.212 ledenobligaties-vrij aangeboden. De Rabobank heeft op dit moment geen stukken in haar bezit Alle 205 kooporders konden uitgevoerd worden, echter voor 45 orders is het maximun ingesteld op 1151 stukken.

Redelijk bijzonder. De 45 hoogst inschrijvenden vroegen gemiddeld voor 136.000 euries obligaties aan. Lijkt er sterk op dat er hier en daar wat lijfrentes zijn afgelopen, kan me slecht voorstellen dat de doorsnee melkveehouder op dit moment z'n spaarpot aan het overhevelen is.
BoerBart
@Jack Rijlaarsdam
Ik denk dat er bedrijven zijn die geld lenen bij de Rabo en daarvan obligaties kopen.
Zo is het bij ons ook. Hiermee heb je je eigen buffer en kun je makkelijk een moeilijke periode overbruggen. Het levert zelfs geld op. Wel achtergesteld dus oppassen met te grote bedragen.

Mijn bankmannetje gunde ons een euribor lening mits we ongeveer een miljoen zouden lenen.

Dan leen je dus een miljoen tegen voordelig rente tarief en alles wat je niet nodig hebt koop je obligaties van.

De Rabobank helpt zo RFC en uiteraard zichzelf.
Cornelis
Quote:
@BoerBart: Ik denk dat er bedrijven zijn die geld lenen bij de Rabo en daarvan obligaties kopen.

Niet teveel denken. Mijn RABO doet hier niet aan mee in elk geval.
arjankok-
@Jack Rijlaarsdamheb ook nog van die dingen uit het verleden als campina leverasier, had ik geweten dat je die verpatsen kon had ik wel mee aangeboden
@CornelisIk vind het een bijzonder verhaal van Bartje !!!
diezel
Quote:
@BoerBart: Dan leen je dus een miljoen tegen voordelig rente tarief en alles wat je niet nodig hebt koop je obligaties van

Dus een hypotheek nemen met je eigen bedrijf als onderpand om op een achtergestelde obligatie van een melkfabriek net 3,5% rendement te maken?
Zelfde verhaal als met de Rabo Certificaten. 6,5% rendement, maar afgelopen 2 maanden wel 8% koersverlies aan je broek. Je komt komende tijd geen groter risico lopen als op de obligatiemarkt!! 😞
+3
puntertje
@diezel
Met dit verschil dat de RFC obligaties een vaste koers hebben. Als je net een forse euriborlening bij de bank hebt losgekregen met minder opslag dan de RFC-obligaties is het wellicht vooreerst verstandiger de megastal eerst uit te stellen. Ik denk zelfs dat de bank dit graag zou toestaan.
Op termijn wordt de houdbaarheid van de RFC oblgaties wel een discussie, zeker als de korte rente op gaat lopen. Lang kapitaal financieren met een instrument gebaseerd op kortlopende rente mag dan de afgelopen jaren goed uitgepakt te hebben, historisch gezien is het levensgevaarlijk!
KuikenenKoe
@Jack Rijlaarsdam hier niet, ben 1 van de weinigen hier die niet voor 30 cent kan melken ,dus als dit zo een beetje door gaat en er ook nog eens fosfaat rechten boven op komen.
is de feeststemming er wel een beetje af
+1
@BoerBartWees voorzichtig boer bart, met deze onzin, wat je niet leent hoef je ook niet af te lossen, banken zijn graaiers !!!
+1
matt
@KuikenenKoe
Jij bent ten minste eerlijk,hier gaat het omdat ik ook nog overige opbrengsten heb
Die gooi ik op een hoop,en dan gaat het.
Aan diemelk van 30 cent is geen drol verdient..
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@BoerBart: Ik denk dat er bedrijven zijn die geld lenen bij de Rabo en daarvan obligaties kopen

Jij mag denken wat je wilt. Wel merkwaardig dat dit eerder niet of minder gebeurde en er nu opeens 65.000 obligaties meer worden gevraagd als in april.
pieta
@Jack Rijlaarsdam
Ik meen dat boer bart pas nog schreef dat ie obligaties verkocht om zijn tekort ivm akkerbouw aan te vullen.
vofjagtenberg
@pieta
Hier nu eerst nog maar een paar vrachten aardappels laden. Kunnen we het gat van de melkerij weer opvullen. 😃
KuikenenKoe
Ik zit dus in mijn bootje maar de wal keert het schip zou George wel zeggen
George
Volgens mij begrijp je mijn gezegde niet zo heel goed.
3 speen
Vind sommige boeren ook graaiers als het om land gaat meest huurland dan weten ze ook wel hoe ze het moeten doen
George
Wa lulde now wer jonguh?
diekman
Komt er deze week duidelijkheid voor de melkveehouderij of moeten we wachten tot na de vakanties?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN